Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Nepārstāvēto parlaments pulcējas uz otro sesiju un pieņem reglamentu

Sestdien, 14. septembrī, notika „Nepārstāvēto parlamenta” (NP) otrā sesija, kurā piedalījās 23 no 30 NP deputātiem, portālu Diena.lv informēja NP pārstāvji.

Sēdes gaitā tika apstiprināti NP reglaments un deklarācija, kā arī vairāki darba dokumenti.

„Atzīstot Latvijas Republikas suverenitāti un neatkarību, Nepārstāvēto parlaments pasludina, ka tā mērķis ir rūpēties par tiem, kas nav pārstāvēti Latvijas Republikas varas un pārvaldes struktūrās – pirmām kārtām par 300 tūkstošiem Latvijas nepilsoņu –, kā arī visiem citiem, kas ir cietuši procesā, kurš Latvijas tautu ir sadalījis pilsoņos un nepilsoņos un kura sekas ir indivīdu un grupu tiesību un brīvību aizskārums. 

„Nepārstāvēto parlaments uzskata, ka šīs deklarācijas pieņemšana kalpo par pamatu tam, lai nākotnē izstrādātu un likumdošanā nostiprinātu masveida nepilsoņu problēmas efektīvu risinājumu, kura rezultātā nepilsoņiem būtu jāiegūst pilsonība. Naturalizācijas procedūra tās pašreizējā veidolā var tikt piemērota tikai tām personām, kas Latvijā ieradušās pēc 1990.gada 4.maija,” ir teikts šajā deklarācijā. 

„Esmu pārliecināts, ka mūsu bāzes dokuments – NP deklarācija – ne tikai iezīmē Nepārstāvēto parlamenta mērķus, bet arī nepārprotami liek saprast, ka mēs rīkojamies un rīkosimies aktuālo likumu ietvaros visos līmeņos. Mēs sagaidām, ka mūsu valsts politiskie līderi uztvers šo signālu un pievērsīs uzmanību septītajai daļai Latvijas iedzīvotāju,” saka NP vicespīkers Mihails Hesins.

Sesijā arī tika pieņemti lēmumi izveidot juridisko komisiju un darba grupu starptautiskajās lietās, kā arī izstrādāt likumprojektus par nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, par profesiju aizliegumu saraksta saīsināšanu un zemes gabalu iegādes aizlieguma atcelšanu.

Tiek plānots, ka nākamā, trešā NP sesija notiks šāgada beigās.

„Nepārstāvēto parlaments” ir sabiedriskās kustības „Nepilsoņu kongress” augstākā institūcija. 
Šī kustība tika dibināta 2012. gada novembrī, 30 NP deputāti tika ievēlēti vispārējās vēlēšanās 2013. gada 25. maijā – 11. jūnijā, piedaloties vairāk nekā 15 tūkstošiem cilvēku. NP pirmā sesija notika 2013. gada 15. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas