Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Norvik banka pērn par 67% paaugstinājusi operacionālo peļņu

2012.gadā _Norvik banka _nopelnīja 10,4 miljonus latu pirms uzkrājumiem un rezervju izveidošanas, kas ir bankas labākais pēckrīzes gadu rezultāts, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāve Valda Ķipāne.

Bankas operatīvais ienākums sasniedza 26,3 milj. latu, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2011.gadā, kad banka guva 23,1 milj. latu operatīvo ienākumu.

Norvik banka 2012.gadā veica nopietnu rezervju uzkrāšanu un attīrīja bankas bilanci par 43 milj. latu no problemātiskiem aktīviem, atspoguļojot to arī gada pārskatā.

Bankas peļņa pirms rezervju izveidošanas pārsniedza pērnā gada sasniegto rezultātu par 67%, kas ir bankas menedžmenta stingri realizētās konservatīvākas biznesa stratēģijas ieviešanas rezultāts.

Bankas akcionāri būtiski ir stiprinājuši kapitāla bāzi - 2012.gadā bankas kapitāls tika palielināts par 18,1 milj.latu, savukārt, 2013.gadā kapitālā tika iemaksāti 1,4 milj.latu.

Bankas kapitāla pietiekamības radītājs 2012.gada beigās bija 8,34%, bet 2013.gada I ceturksnī sasniedza jau 8,6% rādītāju. Likviditātes radītājs konsekventi tiek uzturēts līmenī 45%-50%.

Attīstot sniegto pakalpojumu kvalitāti un nodrošinot nemainīgi augsta līmeņa servisu saviem klientiem, banka turpināja uzrādīt arvien pieaugošu tendenci gan klientu skaita, gan biznesa apjomu ziņā. Jau vairākus gadus banka stabili saglabā savu vietu tirgū, ieņemot 9.vietu starp Latvijas bankām pēc aktīvu apjoma un 8. vietu pēc noguldījumu bāzes apjoma.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto, 2012.gadā banka strādāja pie klientu noguldījumu bāzes attīstības. Tā rezultātā subordinēto depozītu apjoms pieaudzis par 9%, sasniedzot 19.4 miljonus latu, kopējais bankas noguldījumu apjoms pērn sasniedza 465 milj.latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas