Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Olainfarm ražotnē noticis sprādziens; divi cietušie

Zāļu ražotājas AS Olainfarm pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē trešdienas rītā noticis sprādziens, informē uzņēmums.

Trešdienas rītā plkst.9.20 uzņēmuma ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notikusi toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Sprādzienā ir divi cietušie, kuri nogādāti tuvākajā slimnīcā.

Šobrīd notikuma vietā strādā arī Valsts darba inspekcijas (VDI) speciālisti. "Sākotnējā informācija liecina, ka sprādzis katls. Tā apgalvo arī uzņēmuma darbinieki," sacīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Patlaban VDI speciālisti noskaidro, kāds sprāgušajā katlā bijis spiediens. "Pēc pirmreizējās apskates nodarīti diezgan lieli postījumi. Turklāt cietušie cilvēki atradušies citās telpās, bet tāpat sprādziena rezultātā cietuši," norādīja Vincevs. Viņš informēja, ka negadījumā cietis kāds vīrietis, kurš sprādziena brīdī atradies citā telpā. Viņu traumējušas lidojošas durvis, kas izsistas sprādzienā. Cietusi arī kāda sieviete, kura negadījuma brīdī gājusi pa trepēm un sprādziena rezultātā guvusi termiskus apdegumus. "Par laimi, apdegumi nav ķīmiski. Sprādziena rezultātā izplatījusies viela bijusi viegli uzliesmojoša un degoša," piebilda Vincevs.

Trieciena rezultātā ir izsisti ražotnes logi, pagaidām darbs traucēts divos ražošanas iecirkņos. Pārējā rūpnīca turpina darboties ierastajā režīmā.

Olainfarm uzsver, ka eksplozija nav radījusi piesārņojumu videi, tās iemesli tiek izmeklēti. Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktore Inta Hahele sacīja, ka notikušā sprādziena vietā ieradušies vides inspektori un patlaban nekāds kaitējums videi nav konstatēts.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele apstiprināja, ka pēc glābēju ierašanās aizdegšanās nav notikusi, taču četrstāvu ēkai divos korpusos sprādziena rezultātā izbiruši vairāku logu stikli. Ēkai sabrukšanas draudi nepastāv.

Sprādziena rezultātā cietusi kāda sieviete un vīrietis.

Uzņēmums rūpējas, lai cietušie darbinieki un viņu ģimenes saņemtu visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Kā ziņots, biržas NASDAQ OMX Riga valde trešdien nolēma nekavējoties apturēt tirdzniecību ar zāļu ražotājas AS Olainfarm akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai, teikts NASDAQ OMX paziņojumā.

Akciju tirdzniecība apturēta pēc paša uzņēmuma lūguma, paskaidroja Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Olainfarm pirmdien paziņotie šā gada pirmā ceturkšņa provizoriskie darbības rādītāji liecina, ka gada pirmajos trīs mēnešos provizoriskais konsolidētais Olainfarm realizācijas apjoms sasniedzis 12,52 miljonus latu, kas ir par 4% vairāk nekā 2012.gada attiecīgajā periodā. Savukārt provizoriskais nekonsolidētais Olainfarm realizācijas apjoms pirmajā ceturksnī sasniedza 10,79 miljonu latu, kas ir pieaugums par 3%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2012.gadā.

Kā ziņots, naktī uz 11.martu aizdegās SIA Olaines ķīmiskā rūpnīca Biolars ražošanas ēkas telpas 3000 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta kāda privātpersona - 41 gadu veca sieviete, kura guva plašus apdegumus un tika nogādāta slimnīcā, kā arī četri ugunsdzēsēji, kuri saelpojās degšanas produktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas