Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Papardes zieds: Latvija seksuālo un reproduktīvo tiesību jomā sāk līdzināties Āfrikai

Latvija seksuālo un reproduktīvo tiesību jomā sāk līdzināties Āfrikai, kur jauniešiem skolās nav seksuālās izglītības, nav pieejama kontracepcija un tiek visādiem veidiem ierobežotas seksuālās un reproduktīvās tiesības, atsaucoties uz kustības Par dzīvību pārmetumiem, pastāstīja biedrības Papardes zieds vadītāja Iveta Ķelle. 

Kā vēstīts, vairākas konservatīvas vērtības aizstāvošas sabiedriskās organizācijas plānojušas vērsties Ģenerālprokuratūrā, Saeimā, Tiesībsarga birojā un Garīgo lietu padomē, jo uzskata, ka Sorosa fonds Latvija piešķīris līdzekļus Papardes ziedam - 19 999 eiro (aptuveni 13 880 latus) -, lai reaģētu uz kampaņu Par dzīvību.

Neapmierinātās organizācijas arī nosaukušas Džordžu Sorosu par finanšu mahinatoru, konservatīvo vērtību grāvēju un nevēlamu personu.

"Es nenosauktu šo par "prettrieciena" kampaņu kustībai Par dzīvību. Domāju, ka šis naudas piešķīrums ir domāts, lai mēs varētu turpināt strādāt pie seksuālās izglītības - meklēt dažādu ekspertu pieredzi gan pasaulē, gan Eiropā, to popularizēt un runāt ar iedzīvotājiem, politiķiem un ministriju darbiniekiem. Mūsu organizācija ar šiem jautājumiem strādā jau gandrīz 20 gadus," norāda biedrības Papardes zieds vadītāja. 

Ķelle uzskata, ka arī Sorosa fonds rīkojies atbilstoši saviem mērķiem, jo jau sensenis ir pasludinājis "rāmi", kurā strādā, un tiesību aspektus, kurus atbalsta, tostarp cilvēktiesības, reproduktīvās un seksuālās tiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas