Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pasažieru vilciena padomē uz pieciem gadiem iecelts Paeglītis

AS Pasažieru vilciens akcionāru ārkārtas sapulcē padomes locekļa amatā uz pieciem gadiem iecelts SIA Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) bijušais valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

"Pasažieru vilciena" padomē viņa pienākumi būs saistīti ar finanšu jautājumiem, auditu, risku vadību un iekšējās kontroles sistēmām, norāda ministrijā.

Paeglītis izraudzīts par "Pasažieru vilciena" padomes locekli konkursa kārtībā.

No 2018. līdz 2023.gadam Paeglītis bija RAKUS valdes priekšsēdētājs, beet pirms tam - no 2008. līdz 2018.gadam - viņš bija Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis. No 1994. līdz 2008.gadam Paeglītis CSDD ieņēma dažādus amatus.

Papildus no 2018. līdz 2023.gadam Paeglītis bija Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas valdes loceklis, savukārt no 2014. līdz 2015.gadam - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Stratēģijas padomes loceklis. No 2006. līdz 2008.gadam viņš bija Tirgus uzraudzības padomes loceklis.

Jau ziņots, ka janvārī Pārresoru koordinācijas centrs sadarbībā ar Satiksmes ministriju izsludināja konkursu uz "Pasažieru vilciena" padomes locekļa amatu ar kompetenci finanšu jautājumu un audita, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā. Mēneša bruto jeb pirms nodokļiem darba samaksa padomes loceklim paredzēta 1936 eiro.

Atbilstoši "Pasažieru vilciena" statūtiem kompānijas padomes sastāvā ir jābūt trim locekļiem. "Pasažieru vilciena" padomes priekšsēdētājs ir Sandis Šteins, kura pilnvaru termiņš ir 2026.gada 29.decembris, bet padomes locekle ir Inta Liepa, kuras pilnvaru termiņš arī ir 2026.gada 29.decembris.

Tāpat vēstīts, ka 2022.gada decembrī darbu "Pasažieru vilciena" padomē atstāja Kaspars Briškens, kurš no "Progresīvo" saraksta ievēlēts 14.Saeimā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas