Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts Nešpors

AS Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts uzņēmuma valdes loceklis Raitis Nešpors, aģentūrai LETA pavēstīja PV pārstāvji.

Kompānijā informē, ka Nešporu par PV valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju piektdien apstiprināja PV padome.

PV pagaidu padomes priekšsēdētājs Artis Grinbergs norāda, ka PV prioritāte ir ieviest jaunos elektrovilcienus, saglabājot paredzamus un precīzus pasažieru pārvadājumus.

Viņš arī norāda, ka Nešpors pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus līdz konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. "Konkurss uz šo amatu tiks izsludināts tuvākajā laikā," piebilst Grinbergs.

Tādējādi līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai uzņēmuma valde strādās divu cilvēku sastāvā - Nešpors un Aldis Daugavvanags.

Nešpors ir PV valdes loceklis no 2021.gada 15.aprīļa.

Kompānijā arī atzīmē, ka kopš 1997.gada Nešpors guvis pieredzi vadošos amatos - 2016.gadā iecelts par Rīgas lidostas padomes locekli, bet no 2017.gada līdz 2020.gadam Nešpors ir bijis VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes priekšsēdētājs. Tāpat Nešpors ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi" padomes loceklis.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 7.martā, PV valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis atkāpās no amata.

"Katrs PV darbinieks atbildīgi un ar augstu pašatdevi pildīja pienākumus, sadarbojās gan uzņēmumā, gan ar citiem nozares dalībniekiem, ieviešot un īstenojot risku mazināšanas plānu, kad plāns ir veiksmīgi ieviests, es nolēmu mazināt publisko spiedienu un atkāpties no valdes priekšsēdētāja amata," iepriekš skaidroja Grigulis.

LETA jau rakstīja, ka 2023.gada decembra vidū "Pasažieru vilciens" sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus pērn decembrī un šā gada janvārī regulāri piemeklēja dažādas ķibeles.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā. Šobrīd "Pasažieru vilcienam" ir nodoti 17 vilcieni, taču visi 32 vilcieni ir jāpiegādā līdz šā gada vasaras vidum.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas