Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pillar attīstīs energoefektīvas dzīvojamās mājas Rīgā

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru, vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis jaunu darbības virzienu, attīstot un būvējot energoefektīvas daudzdzīvokļu mājas Rīgā. Pillar pirmais jaunais daudzdzīvokļu projekts jau tiek būvēts Mežciemā, vēlāk plānots attīstīt mājas arī citos Rīgas rajonos – Pļavniekos, Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

“Piedāvājums ar moderniem un energoefektīviem mājokļiem Rīgā un tās apkārtnē joprojām ir nepietiekams. Lai gan šobrīd ekonomikā ir virkne izaicinājumu, pieaugušas būvniecības izmaksas, kredīti mājsaimniecībām kļuvusi dārgāki, mums ir pārliecība, ka pieprasījums pēc moderniem un energoefektīviem mājokļiem saglabāsies un pieaugs,” norāda Pillar Capital, AS, Attīstības direktors Pēteris Guļāns.

Būtisks faktors, kas šobrīd palielina interesi par jaunu un mūsdienīgu mājokļu iegādi, ir augstās energoresursu cenas. Pillar dati rāda, ka visstraujāk uzturēšanas izmaksas kāpušas pirmskara un padomju laikā būvētos namos. Šodien mājas tiek celtas ievērojami citādi. Augstākas energoefektivitātes prasības jaunbūvētajām ēkām ir noteiktas arī būvnormatīvos, turklāt īpašumu attīstītāji nereti būvē vēl energoefektīvākus mājokļus nekā likumā noteikts. Tas ļauj komunālos maksājumus šādos namos, salīdzinot ar agrāk būvētajiem, samazināt pat vairākas reizes, un šis samazinājums kompensē būtisku daļu no kredīta maksājuma, kas jāveic par jauno mājokli, skaidro P. Guļāns. Viņš arī uzsver, ka jaunie dzīvokļi tiek aprīkoti arī ar mehānisku ventilācijas sistēmu ar gaisa rekuperācijas funkciju, kas ir būtiski veselīgam gaisam un klimatam mājoklī kopumā.

Pillar daudzīvokļu ēkas būvēs maksimāli energoefektīvas — gandrīz nulles enerģijas ēkas, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamo elektroenerģiju nodrošinās saules paneļi. Katrā dzīvoklī tiks uzstādīta autonoma ventilācijas iekārta, kas ļaus rūpēties par mikroklimatu telpās. Domājot par iedzīvotāju ērtībām un prasībām pēc mūsdienīgas vides, katrā dzīvoklī paredzēta palīgtelpa, kā arī balkons vai terase ēkas pirmajā stāvā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēkas teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai, veidojot pievilcīgu un patīkamu pilsētvidi.

Pillar pirmais jaunais daudzdzīvokļu projekts būs Mežciemā, Eizenšteina ielā 47a, kas atrodas tieši blakus Biķernieku mežam. Projektu veido viena 10 stāvu ēka ar 79 dzīvokļiem. Ēkā būs pieejami divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem. Būvniecības process jau ir uzsākts, ēku plānots nodot ekspluatācijā 2023. gada rudenī, bet dzīvokļu rezervāciju iespējams pieteikt jau šobrīd. Projektā plānotas investīcijas 8,6 miljonu eiro apmērā.

Pillar grupas uzņēmumi nekustamā īpašuma nozarē darbojas jau kopš 2006. gada. Šo gadu laikā Pillar kļuvis par pilna cikla nekustamo īpašumu attīstītāju, uzkrājot ievērojamu pieredzi un kompetenci visu veidu un mēroga attīstības un būvniecības projektos.

Pillar grupas uzņēmumu apgrozījums 2021. gadā sasniedza 21,56 miljonu eiro un aktīvu vērtība pārsniedz 170 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašumu portfelī ir plašā New Hanza teritorija, VEF biroju nami, biroju ēkas Mihaila Tāla ielā 1, Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, A6 loģistikas parks, kultūrvieta Hanzas Perons un citi.

Pillar darbības mērķis ir veidot augstvērtīgu un drošu vidi, kur ikvienam ir gandarījums dzīvot, strādāt un atpūsties. Uzņēmuma prioritāte ir kvalitāte, tostarp iedziļināšanās visās detaļās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas