Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

PNB bankas klientiem garantētajās atlīdzībās izmaksāti 227 miljoni eiro

PNB bankas klientiem garantētajās atlīdzībās līdz šim izmaksāti 227 miljoni eiro, aģentūrai LETA pavēstīja bankā Citadele, kas veic garantēti noguldījumu izmaksas PNB bankas klientiem.

Tostarp fiziskām personām garantētajās atlīdzībās līdz šim izmaksāti 202 miljoni eiro, bet juridiskajām personām - 25 miljoni eiro.

Garantētās atlīdzības saņēmuši vairāk nekā 83% jeb 41 195 PNB bankas klientu.

"Esam gandarīti par progresu - veiksmīgas sadarbības rezultātā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un PNB banku nedaudz vairāk kā divos mēnešos esam izmaksājuši jau 83% no garantētajām atlīdzībām. Šobrīd redzam, ka PNB bankas klientu plūsma ir būtiski mazinājusies un paredzam pakāpenisku visu garantēto finanšu līdzekļu izmaksu likumā noteiktajā termiņā - piecu gadu laikā," sacīja bankas Citadele valdes loceklis Vladislavs Mironovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Noguldījumu garantiju sistēma paredz līdz 100 000 eiro garantēto atlīdzību katram noguldītājam. To izmaksā gan fiziskām, gan juridiskām personām par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā. Garantētā atlīdzība attiecas uz bankas klientu noguldījumiem, uz noguldījumu procentiem, kas uzkrāti līdz noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienai. Garantēto atlīdzību izmaksai PNB bankas klientiem ir nepieciešami aptuveni 279 miljoni eiro.

PNB bankas darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja PNB banku par maksātnespējīgu.

PNB bankas darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā PNB bankas tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt PBN banku par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt PNB bankas noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu PNB bankā un lēma par noguldījumu nepieejamību.

ECB kā PNB bankas tiešais uzraugs pieņēmis šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas