Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Providus apstiprināta jauna direktore - Dace Akule

Sabiedriskās politikas centra_ Providus _padome organizācijas direktores amatā apstiprinājusi ilggadējo Providus pētnieci Daci Akuli, portālu Diena.lv informēja Providus.

D.Akule direktores amatā stāsies šā gada 1. jūnijā.

"Pozitīvas pārmaiņas Latvijā nav iedomājamas bez aktīvas un kvalitatīvas pilsoniskās līdzdalības. Providus turpinās  piedāvāt ekspertīzi valsts pārvaldei un likumdevējam, kā arī vēl vairāk orientēsies uz diskusiju gan ar lēmumu pieņēmējiem, gan plašāku sabiedrību. Providus rūpēsies par to, lai ikvienam, kas vēlas līdzdarboties lēmumu pieņemšanā, ir viegli atrodami un ērti izmantojami mūsu darba rezultāti," sacīja D.Akule.

Līdzšinējā Providus direktore Vita Tērauda nolēmusi uz laiku pievērst vairāk uzmanību savai ģimenei ASV. V.Tērauda turpinās aktīvi sekot  notikumiem Latvijā, līdzdarboties Providus mērķu sasniegšanā un būs gatava jauniem izaicinājumiem Latvijā 2014. gadā. V.Tērauda centru vada kopš tā dibināšanas 2002. gada decembrī.

D.Akule septiņus gadus ir Eiropas politikas un integrācijas jautājumu pētniece un Providus biedre. Sabiedriskā kārtā D.Akule vada Ekonomikas ministrijas reemigrācijas plāna sagatavošanas darba grupu un darbojas Ārlietu ministra  vadītajā Ārpolitikas padomē. Lai veicinātu uz kompromisu vērstu diskusiju par saliedētas  sabiedrības veidošanu Latvijā, D.Akule 2012.gada februārī rosināja un rīkoja "Pilsoņu debates par integrāciju". D.Akule veikusi vairākus pētījumus par imigrantu integrāciju, tai skaitā  līdzdarbojas Imigrantu integrācijas politikas indeksa (MIPEX) veidošanā. D.Akule ir ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Vīnes Diplomātiskajā akadēmijā un bakalaura grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas