Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rail Baltica izbūves laikā naktīs no 23. novembra slēgs satiksmi Lāčplēša ielā

Rail Baltica Rīgas Centrālā mezgla būvnieks BERERIX uzsāk noslēdzošo Rail Baltica Lāčplēša ielas pārvada būvniecības posmu – jaunā pārvada siju montāžu. Būvniecības darbu laikā naktīs no 23. novembra līdz 2. decembrim tiks slēgta autotransporta satiksme Lāčplēša ielā.

Lai nodrošinātu drošu būvdarbu izpildi un mazinātu ietekmi uz autotransporta plūsmu pilsētā, būvnieks BERERIX siju montāžas darbus veiks nakts stundās no plkst. 22.00 līdz aptuveni plkst. 6.00, slēdzot autotransporta satiksmi Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai. Ņemot vērā, ka siju montāža ir tehnoloģiski sarežģīta, darbu plāns var tikt koriģēts, tomēr nav plānots montēt brīvdienu naktīs, izņemot 25. novembra nakti. BERERIX aicina autotransporta vadītājus un iedzīvotājus sekot līdzi pilsētvidē izvietotajām norādēm un jau savlaicīgi saplānot pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

No 2. decembra Lāčplēša ielā autotransporta satiksme tiks atkal organizēta 4 joslās, kas līdz 2023. gada pavasarim būs pagaidu stāvoklī jeb sašaurinātas. Veicot Lāčplēša ielas rietumu puses būvdarbus, atklājās tehnoloģiski sarežģījumi, kā rezultātā Lāčplēša ielas rekonstrukcijas darbi tiek iekonservēti līdz nākamā gada pavasarim. Tādējādi ielas austrumu puses pārbūve plānota pavasarī, kad tas būs tehnoloģiski iespējams, un šo būvdarbu laikā autosatiksme 3–4 nedēļas tiks organizēta pa vienai joslai katrā virzienā. BERERIX informēs sabiedrību par šiem un turpmākajiem satiksmes ierobežojumiem.

Pēc būvniecības darbu pabeigšanas Rail Baltica projekts paredz Lāčplēša ielas ass nobīdi par 1,5–2 m uz austrumu pusi, kā rezultātā Lāčplēša ielas teritorijā Rīgas iedzīvotāji un viesi iegūs funkcionāli uzlabotu Lāčplēša ielas posmu. Tiks izveidotas divas pilnvērtīgas auto joslas katrā virzienā, velosipēdistiem kļūs pieejams mūsdienīgs, plats divvirzienu velo ceļš, kas tiks savienots arī virzienā uz Rīgas Centrālo staciju. Savukārt gājēju plūsma tiks organizēta drošā, maģistrālai ielai atbilstošā veidā, tostarp, izveidojot ar luksoforu regulētu gājēju pāreju pie Kalupes ielas. No Lāčplēša ielas līdz pat Centrālajai stacijai cilvēkus ar redzes traucējumiem vadīs taktilo risinājumu josla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas