Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas satiksme paralēli Mobilly pakalpojumiem ieviesīs savu norēķinu sistēmu par autostāvvietām

Attīstot e-talona elektronisko norēķinu sistēmu, pašvaldības SIA _Rīgas satiksme _uz tā bāzes izveidojusi jaunu sistēmu norēķiniem par autostāvvietu izmantošanu Rīgā ar īsziņu un interneta starpniecību, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Zaķis norādīja, ka Rīgas satiksme ir izveidojusi jaunu sistēmu, kas uzņēmumam ir ekonomiski izdevīgāka, taču norēķināšanās kārtība par autostāvvietām esošajiem klientiem nemainīsies, jo sadarbība ar Mobilly turpinās.

Uzņēmuma pārstāvis skaidroja, ka 2009.gadā Rīgā norēķiniem sabiedriskajā transportā tika ieviesta elektroniskā norēķinu sistēma, kura pēc četru gadu darbības nodrošina arī elektroniskās atslēgas funkcijas skolēnu ieejai atsevišķās Rīgas skolās, skolēna e-kartes darbību, maznodrošināto norēķinus par bezmaksas pusdienām, elektroniskā maciņa funkcijas norēķiniem par Rīgas autostāvvietām, bet no 2014.gada 1.janvāra - arī Rīdzinieka kartes darbību.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) tviterī izplatījis paziņojumu, ka lauzt līgumu ar Mobilly neviens negrasās. "Rīgas satiksme" pilnveido savu apmaksas sistēmu, jo uzņēmumam tas ir izdevīgāk - privāts starpnieks, kā Mobilly, izmaksā dārgāk, jo tam vēl ir jāmaksā komisijas maksa par sniegtajiem pakalpojumiem.

Ušakovs uzsver, ka klientus šīs pārmaiņas neskars - varēs izmantot vai nu Mobilly, vai Rīgas satiksmes apmaksas sistēmas pakalpojumus. Tam, kurš piedāvās labāku pakalpojuma kvalitāti un cenu, būs arī vairāk klientu.

Tikmēr sociālajos tīklos publiskotajā vēstulē, ko Rīgas satiksme vārdā nosūtījis jaunveidotais uzņēmums SMSRīga, norādīts, ka no 2014.gada 1.jūnija Rīgas satiksme pārtrauks sadarbību ar SIA CityCredit jeb Mobilly. Vēstulē arī minēts, ka jaunā sistēma samazinās izmaksas par sms atbildēm, nodrošinās pēcapmaksu un sistēmu regulāri auditēs starptautiska kompānija.

SMSRīga norāda, ka sistēmas ieviešanas mērķis ir kontrolēt izmaksas, ietaupīt līdzekļus, veikt stingru autostāvvietu apmaksas uzskaiti un samazināt grāmatvedības darbiem nepieciešamo laiku. SMSRīga pakalpojuma izplatīšanu nodrošina Rīgas satiksmes meitasuzņēmums SIA Rīgas karte, kas ir e-talona ieviesējs un uzturētājs Rīgas sabiedriskajā transportā.

Kā ziņots, Mobilly noraizējušies, ka Rīgas satiksme, iespējams, plāno atteikties no šī mobilo norēķinu pakalpojuma sniedzēja.

"Pēdējo dienu laikā esam saņēmuši ziņas no Mobilly klientiem par to, ka Rīgas satiksme ir izsūtījusi paziņojumu, kurā minēts, ka 2014.gada 1.jūnijā tā pārtrauc sadarbību ar Mobilly un aicina pievienoties viņu klientu lokam pašu izveidotajā norēķinu sistēmā. Vēlamies informēt, ka Mobilly nav saņēmis nekādu oficiālu informāciju par šo lēmumu un mūs ļoti pārsteidz šāda "Rīgas satiksmes" rīcība," teikts SIA CityCredit valdes priekšsēdētāja Kārļa Andersona paziņojumā, kas publicēts Mobilly mājaslapā.

Andersons aģentūrai LETA stāstīja, ka pēdējās dienās uzņēmumam zvanījuši daudzi klienti un pauduši satraukumu par Mobilly turpmāko darbību, kas arī izraisījis Mobilly neizpratni - uzņēmums par Rīgas satiksmes plāniem nav ticis informēts. "Klienti uztraucas, ka viņiem būs jāizmanto viena sistēma Rīgas satiksmes autostāvvietām, bet Europark stāvvietām - cita," skaidroja Andersons. Ar uzņēmuma mājaslapā publicēto paziņojumu Mobilly vēlējušies mudināt Rīgas pašvaldību uzsākt diskusiju par šiem norēķiniem.

Mobilly ļauj norēķināties par stāvvietām ar īsziņas vai mobilā telefona aplikācijas starpniecību, izvairoties no maksas automātiem un sīknaudas meklēšanas. Mobilly var izmantot ne tikai Rīgas satiksmes stāvvietās, bet arī EuroPark Latvia, Liepājas, Daugavpils un Carnikavas autostāvvietās, kā arī apmaksāt taksometru, nopirkt vilciena biļetes un citus pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas