Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas satiksmes kontrolieri "pievelk grožus"

Pēc biļešu cenas paaugstināšanas Rīgas satiksmes (RS) sabiedriskajā transportā bargāka kļuvusi arī bezbiļetnieku kontrole. Paredzot lielāku potenciālo agresīvo "zaķu" skaitu, RS kontrolieriem maršruta kontrolēs līdzi dodas vai nu policists, vai apsardzes darbinieks, piektdien vēsta Latvijas Televīzija.

"Es pats pērnā gada beigās pamēģināju ar kolēģiem pabraukt 15.trolejbusā, ģērbies kā kontrolieris. Jāatzīst, ka kontrolieriem ikdienā ir jāsastopas ar ļoti bīstamām situācijām. Neapskaužu tos cilvēkus kas katru dienu dara šo darbu, tāpēc arī viņu drošībai tas ir vajadzīgs," LTV atklāja RS preses pārstāvis Viktors Zaķis.Visticamāk agresīvo bezbiļetnieku īpatsvars pieaugs, jo palielinājusies ne tikai maksa par braucienu sabiedriskajā transportā, bet arī četrkāršots minimālais sods pieķertajiem. Līdzšinējo piecu eiro vietā nu būs jāšķiras no 20, ja maksā kontrolierim uz vietas. Savukārt, izvēloties sodu maksāt ar pārskaitījumu, minimālā summa būs jau 30 eiro. Atkārtojot pārkāpumus, ar katru nākamo reizi sods pieaugs līdz pat 50 eiro. No 1.februāra, kad spēkā stājās jaunais tarifs, RS kontrolieriem palīgā aicinājusi apsardzes frimas Koblenz darbiniekus, jo ne vienmēr iespējams nodrošināt policijas klātbūtni – pašvaldības policijai trūkst resursu. Līgums ar Koblenz noslēgts jau iepriekš, un ārpakalpojums tiek finansēts no RS budžeta līdzekļiem, skaidroja Zaķis.Jau vēstīts, ka no 1.februāra par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā jāmaksā 1,15 eiro līdzšinējo 60 eirocentu vietā, izmantojot e-talonu. Ja biļete tiek pirkta pie vadītāja, jāšķiras no 2 eiro.

Top komentāri

durak
d
Rīgas Satiksmei iznāca kļūdīties arī strādājamajās sestdienās 14. un 28.decembrī, kad uz transportā nelasīja darba dienu e-talonus. Zinu, ka RS kontrolieri izrakstīja soda kvīti un nokaunināja autobusā skolotāju, kura brauca uz darbu, jo viņa stāstot pasaciņas par kaut kādu darbu sestdienā. Kauns 8 klases beigušajiem RS kontrolieriem un visai Satiksmes vadībai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas