Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas satiksmes padome sāks darbu pie kritēriju noteikšanas jaunās valdes locekļiem

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme jaunievēlētā padome sāks darbu pie kritēriju noteikšanas jaunās valdes locekļiem, lai būtu iespējams sludināt konkursu uz šiem amatiem, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Šodien notika uzņēmuma padomes sēde, kura, kā skaidroja Zaķis, bija veltīta tam, lai padomes locekļi varētu iepazīties ar vadošajiem darbiniekiem un "apmainīties ar domām".

Pēc Zaķa teiktā, šodien netika pieņemti nekādi lēmumi saistībā ar Rīgas satiksme jaunās valdes konkursa rīkošanu, vienlaikus esot skaidrs, ka locekļi tiks meklēti konkursā. Uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka konkursa rīkošanai vispirms jāizvēlas personāla atlases kompānija, kura vērtēs kandidātus, kā arī jāizstrādā kritēriji iespējamajiem kandidātiem.

Zaķis skaidroja, ka jaunās valdes izvēlēšanās process prasīs laiku, tomēr neviens nedomājot ar jaunās valdes konkursu kavēties.

Jau ziņots, ka par Rīgas satiksme padomes priekšsēdētāju 19. jūlijā tika iecelts Normunds Narvaišs.

Jaunā Rīgas satiksmes padome - Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Narvaišs - sanāca uz pirmo sēdi, kuras laikā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Narvaišs, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku Ozols. "Ņemot vērtā to, ka neviens no jaunās padomes locekļiem iepriekš nav darbojies Rīgas satiksmē, tad šobrīd galvenā prioritāte ir iepazīties ar kopējo situāciju uzņēmumā, lai varētu izveidot ilgtspējīgu pārvaldības modeli un atlasīt profesionālu uzņēmuma valdi," skaidroja uzņēmumā.

LETA jau vēstīja, iepriekš Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks uzņēmuma padomē iecēla Ozolu, Pančenko un Narvaišu. Vieta darbam padomē ir rezervēta arī pašreizējam Rīgas satiksmes valdes loceklim Jurim Švanderam, taču to viņš ieņems tikai pēc atkāpšanās no valdes locekļa amata.

Padomes pienākumi būs apstiprināt Rīgas satiksmes vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, pastāvīgas valdes izraudzīšana - konkursa process, prasību noteikšana kandidātiem, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai Rīgas satiksmes lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, statūtu un dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt Rīgas satiksmi tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Izveidot padomi Rīgas satiksmē rosināja neatkarīgā auditorkompānija Ernst&Young pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

Top komentāri

Kuzja un Muris
K
Pieņems tikai tos kam pāŗi 18.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas