Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas satiksmes pagaidu vadītājs Matīss nolēmis pamest amatu

Atbalsta trūkuma dēļ pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) pagaidu vadītājs Anrijs Matīss nolēmis pamest amatu.

"Ceturtdien es ļoti rūpīgi pārdomāju šīs lietas un saņēmu dažādus solījumus no Ušakova par iespējamo sadarbību un līdzdarbību jautājumu risināšanā. Kopš ceturtdienas notikušas ļoti daudz dažādas lietas, kas liecina par pretējo. Pirmkārt, jau nevēlēšanās un negribēšana ziņojumā atklātos trūkumus novērst, tāpat arī spēlēšanās ar Rīgas mikroautobusu satiksmes līgumu un tarifu pārskatīšanu, kā arī visas pārējās lietas. Ja šis atbalsts nav, to es arī ceturtdien teicu, viens es šos mēslus izvest nevaru," LTV raidījumā Rīta Panorāma paziņoja Matīss.

Taujāts, kādi būtu primārie darbi, kas ļautu atrisināt Rīgas satiksmes saspringto situāciju, Matīss sacīja: "Svarīgākais ir izrevidēt visus izdevumus un tos neizdevīgos līgumus, kas uzņēmumam ir, lai samazinātu finansējuma nepieciešamību, lai nodrošinātu to, ka rīdzinieku nauda tiek izlietota efektīvi un ka nav nepamatoti maksājumi, par ko visa sabiedrība šausminās, ka šis dotāciju apjoms tikai pieaug, bet tas pieaug tikai no tā, ka noslēgti neizdevīgi darījumi, kas uzņēmumam rada zaudējumus. Pirmais darbs būtu visus šos līgumus pārskatīt un izrevidēt, tad ķerties klāt pie iekšējo procesu sakārtošanas un optimizācijas, lai tiešām rīdzinieku nauda tiktu izlietota efektīvi. 

Jau ziņots, ka Matīss pagājušajā nedēļā saņēma Ušakova atbalstu un nolēma turpināt vadīt uzņēmumu.

 

Top komentāri

zēbē.elvē
z
Paldies Matīsam par skaidru valodu! Bet mēsli tagad būtu jāmēž prokuratūras sonderkomandai Kalnmeijeram un Viorikai. Vai viņi tikai māk pasūtījumus pildīt?
Un pareizi dara
U
Ušakovs ir tāds pat polītvepris kā daudzi citi neatkarīgi no politiskās piederības. saskaņas vēlētāji vēl nav sapratuši, ka par viņa izarībām paši vien dabūs maksāt no saviem maciņiem.
no Brandava 2017.g.dekl.
n
RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS, Alga 5005.01 EUR Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas pareizticīgo draudze, Alga 2280.00 EUR Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme", 31400.64 EUR SIA "RĪGAS KARTE" Alga 147740.61 EUR ++++++++++++++++++++++++++++++ Cik % no šā kordireģenta atmazgātās naudas dabūjis draudziņš Ušakovs un Saskaņa?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas