Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rigvir finansētais fonds izslēgts no Eiropas Vēža pacientu organizācijas

Holdinga Rigvir finansētais Ainas Mucenieces Viroterapijas fonds izslēgts no Eiropas Vēža pacientu organizācijas (ECPC) biedru saraksta, aģentūrai LETA apstiprināja organizācijas pārstāve Anna Reka.

Reka norādīja, ka lēmums saistīts ar to, ka Viroterapijas fonds neatbilst organizācijas biedra kritērijiem, kā arī fonds strādājot pretrunā ar asociācijas statūtiem. ECPC vēstulē aicinājusi Viroterapijas fondu no savas mājaslapas izņemt jebkuras atsauces uz Eiropas pacientu organizāciju.

Kā aģentūru LETA informēja viena no bloga RigvirFacts.com autoriem Austra Muižniece, Eiropas Vēža pacientu organizācija izslēgusi fondu no savu biedru saraksta, reaģējot uz "pilsonisko aktīvistu" vēstuli, kurā fondam pārmesti statūtu un pievienošanās noteikumu pārkāpumi.

Muižniece informēja, ka "RigvirFacts.com" bloga autori bija nosūtījuši vēstuli Eiropas Vēža pacientu koalīcijai, kurā apgalvoja, ka Rigvir finansētais un līdzīpašnieku dibinātais Viroterapijas fonds, uzdodoties par vēža slimnieku tiesību aizstāvi, esot iefiltrējies šajā Eiropas organizācijā.

Pēc Muižnieces teiktā, ECPC direktore solījusi steidzami izskatīt šo jautājumu valdes sēdē, un jau nākamajā dienā esot paziņots, ka ECPC nekavējoties izslēdz Viroterapijas fondu no savu biedru rindām.

Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda izpilddirektore Ainita Kamša aģentūrai LETA sacīja, ka iestāšanās ECPC esot bijusi pacientu iniciatīva.

Kamša atzīmēja, ka uzreiz pēc iestāšanās, pēc ECPC uzaicinājuma viesoties Briselē jūnija sākumā organizācijas ikgadējā kongresā, fondam bija iespēja uzstāties ar priekšlasījumu par fonda mērķiem un uzdevumiem. "Latvija ir Eiropā un tieši onkolītisko viroterapiju saņēmušie pacienti arī ir tie, kuri tiek pārstāvēti Eiropā šāda veida lietussarga organizācijā," sacīja Kamša.

Viroterapijas fonda izpilddirektore papildināja, ka iestāšanās notika atklāti un godīgi, jo fonda mērķi - palīdzēt vēža pacientiem Eiropā - ir vieni un tie paši. "Mēs esam kontaktējušies ar ECPC, lai skaidrotu konkrētās informācijas izcelsmi," uzsvēra Kamša.

Vienlaikus viņa norādīja, ka patlaban fonds saņēmis oficiālo vēstuli par sadarbības pārtraukšanu, tomēr vēstulē minētie iemesli esot "pārāk plaši, lai saprastu", kāpēc tieši biedra statuss organizācijā pārtraukts. Tāpat Viroterapijas fonds satraukts par to, ka organizācija uzklausījusi trešo pušu viedokļus, taču nav sazinājušies ar pašu fondu.

Kamša norādīja, ka patlaban Viroterapijas fonds cer sagaidīt no ECPC plašāku skaidrojumu par biedra statusa izbeigšanu.

Viroterapijas fonda izpilddirektore norādīja, ka patlaban fonds ir saņēmis e-pasta vēstuli, pieprasījums pēc skaidrojuma par biedra statusa izbeigšanu tiks izskatīts ECPC valdē.

( pievienota 11. rindkopa)

Top komentāri

Alla Borisovna
A
Izlasīju komentārus; šķiet - Rigivirs ir skumjš gadījums, kad daudzsološs zinātnisks atklājums ir nonācis šarlatānu grupas rokās, kas tā vietā lai to attīstītu, pētījumus turpinot, ir saskatījusi iespēju ātri nopelnīt un to arī cenšas darīt, neskatoties vispār ne uz ko..
reptilis
r
...gribētos dzirdēt neieinteresētu zinātnieku viedokli....gribētos dzirdēt pacientus ,kuriem rigvir ir palīdzējis un kuriem nav...,jo pašreiz tas izskatās pēc izrēķināšanos ar konkurentiem,jo nekur pasaulē tik tālu nav tikuši ar vīrusu izmantošanu ārstniecībā.
reptilim
r
"Itālijas vēža izpētes asociācija nav neieinteresēta organizācija..." Kāpēc gan? Zinātnieku organizācija, rūpējas par pacientiem, veicina pētniecību, kvalificēta analizēt informāciju. Piedevām piešķir grantus arī citu valstu pētniekiem. Ja Rigvir būtu tik izcils, varbūt pat varētu dabūt no viņiem naudu. Un tīri intereses pēc - kas tad būtu neieinteresēta organizācija? Pampāļu pūtēju orķestris?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas