Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Sadales tīkls novērsis snieglauzes radītos bojājumus

No 29. novembra līdz 18. decembrim neprognozējumus elektroapgādes traucējumus Latvijas ziemeļaustrumu reģionā izraisīja apledojošu koku lūšana uz elektrolīniju vadiem, atstājot bez elektrības Madonas, Balvu un Gulbenes apkārtnes mājsaimniecības. Šobrīd meteoroloģiskā situācija ir stabilizējusies un elektroapgāde AS Sadales tīkls klientiem ir normalizēta, portālu Diena.lv informēja Sadales tīkls.

"Snieglauzes galvenā specifika bija nepārtraukti sniega un apledojuma izraisīti jauni atslēgumi vietās, kur iepriekš tos bijām novērsuši. Situācija nepārtraukti mainījās – mēs dienā paveicām lielu darba apjomu, atjaunojot elektroapgādi klientiem, bet naktī šī pati līnija atkal atslēdzās. Tāpēc jo īpaši vēlamies pateikties par pacietību klientiem Madonas, Balvu un Gulbenes apdzīvotajās vietās, kur vairakkārt iestājās atkārtoti elektroapgādes atslēgumi," sacīja AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Triju nedēļu garumā 72 AS Sadales tīkls un darbuzņēmēju elektromontieru brigādes ar 200 darbiniekiem Madonā, Balvos un Gulbenē intensīvi strādāja vidējā un zemsprieguma līnijās, veicot lokalizācijas un pārslēgumu darbus, tīrot elektrolīniju trases no nogāzušamies un potenciāli bīstamajiem kokiem, katru dienu samazinot atslēgumu skaitu un turpinot cīņu, līdz visiem klientiem atjaunoja elektroapgādi. Lai turpmāk novērstu bīstamu koku uzkrišanu, to izzāģēšanā papildus tika piesaistītas mežizstrādes un trašu tīrītāju brigādes ar motorzāģiem un smago tehniku Harvester, kā arī Balvu un Madonas apkārtnē notika noliekušos zaru vertikālā apzāģēšana gar 20 kV elektrolīniju trašu malām ar helikopteri no SIA Baltijas helikopters.

AS Sadales tīkls aicina Madonas, Balvu un Gulbenes zemes īpašniekus apsekot savus īpašumus un izvērtēt stihijas laikā nozāģētās koksnes lietderīgu izmantošanu pašpatēriņa vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas