Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Sadales tīkls operatīvie dienesti ir gatavi novērst mainīgu laika apstākļu izraisītus elektroapgādes traucējumus.

AS Sadales tīkls personāls seko līdzi iespējamām laika apstākļu izmaiņām un uzņēmuma operatīvais personāls ir tehniski gatavs novērst lokāla rakstura bojājumus gaisvadu elektrolīnijās, kurus var izraisīt vējš, portālu Diena.lv informēja uzņēma pārstāve Renāte Meļke.

Iedzīvotāji svētku laikā tiek aicināti būt uzmanīgi un piesardzīgi elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīnijas vads, bet nekavējoties ziņot zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka šodien gaidāmas vēja brāzmas ar ātrumu līdz 15-16 m/s. Lai nepieciešamības gadījumā operatīvi spētu novērst vēja izraisītos elektrotīkla bojājumus zemsprieguma 0,4kV (kilovolti) un vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijās un nodrošināt klientu elektroapgādi, uzņēmuma tehniskais personāls strādās pastiprinātā režīmā, kā arī ir mobilizētas speciālās tehnikas vienības un pārbaudīts elektromontieru aprīkojums.

Sadales tīkls atgādina, ka spēcīgā vēja laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijā var iegāzties koks, vai ieķerties vēja nests zars, pārraujot elektrolīniju vadus un radot apdraudējumu iedzīvotāju dzīvībai. 

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, tādējādi klientam pašam vairs nav jāsazinās ar AS Sadales tīkls, lai pieteiktu bojājumu. Operatīvie paziņojumi par elektroapgādes traucējumiem īsziņas veidā vai e-pasta vēstulē tiks sūtīti uz uzņēmuma datubāzē reģistrēto lietotāju kontaktinformāciju. Tāpat uzņēmums jau sazināsies ar pašvaldībām un nepieciešamības gadījumā nodrošinās operatīvu komunikāciju un elektroenerģijas piegādes atjaunošanu administratīvajās teritorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas