Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saktas puķu tirgotāju strīdā par autostāvvietām kompromiss nav iespējams

Kaut arī Saktas ziedu tirgotāji ir teju uz bankrota sliekšņa, viņu vēlme pircēju vajadzībām atbrīvot autostāvvietas tieši pretī ziedu tirdzniecības vietām, kur pašlaik savus spēkratus novieto Valsts kancelejas (VK) darbinieki, nav īstenojama. 

Tirgotāju pārstāvis Harijs Japiņš portālam Diena.lv stāsta, ka Saktas puķu tirdziņa tirgotāju ienākumi kritušies par 30% un tirgotāji ir bankrota priekšvakarā, jo dēļ izveidotās VK darbinieku automašīnu stāvvietas, tieši pie Saktas tirdziņa klienti vairs nevar piebraukt.

"Lielākās grūtības mums sagādā VK, kura izvietojusi savu darbinieku privāto automašīnu stāvvietu tieši pretī Saktas tirdzniecības vietām, tādā veidā nobloķējot tiešu piebraukšanu mūsu klientiem," klāsta Japiņš 

Risinājums esot ļoti vienkāršs – 13 VK darbinieku privātās automašīnas var atstāt, kur tās stāv – uz Elizabetes ielas pusi. 17 automašīnas savukārt pārcelt par 30-40 metriem uz Merķeļa ielas pusi, kur pašlaik ir 15 minūšu bezmaksas autostāvvieta. Tādējādi, pēc Japiņa teiktā, problēma tiktu atrisināta, nevienai pusei neciešot neērtības. 

Diena.lv aptaujāto atbildīgo institūciju sniegtā informācija gan liecina, ka tik vienkāršs risinājums neesot, pareizāk sakot – risinājums, kas apmierinātu tirgotājus, nav iespējams.

Ēkā Brīvības bulvārī 36 atrodas trīs stratēģiskas institūcijas, kas atbilst valsts aizsardzības objekta statusam - Augstākā tiesa, Valsts kanceleja un Tieslietu ministrija - un ap tām noteikta 25 metrus plata aizsargjosla. Savukārt Ministru kabineta noteikumos teikts, ka aizsargjoslā ap valsts aizsardzības objektiem aizliegts novietot transportlīdzekļus, kas netiek izmantoti attiecīgajā objektā vai valsts pārvaldes institūciju funkciju nodrošināšanai. Tieši tāpēc VK minētajā teritorijā ierīkoja rezervētas stāvvietas Tērbatas ielas posmā pie un pretī ēkai Brīvības bulvārī 36.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota Dienai.lv skaidro, ka aizsargjosla pasargā no teroraktu draudiem un caurlaižu sistēma autotransporta līdzekļu novietošanai ieviesta, lai drošības draudu gadījumā varētu nekavējoties reaģēt. Situācijā, ja attiecīgajā vietā būtu publiska autostāvvieta un rastos aizdomas par spridzināšanas draudiem, nebūtu iespējams nekavējoties sazināties ar novietoto transportlīdzekļu lietotājiem un nepieciešamības gadījumā atbrīvot stāvvietu, lai operatīvi veiktu nepieciešamās darbības.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Dišlere Diena.lv uzsvēra, ka Satiksmes departamenta speciālisti vairākkārt tikušies ar uzņēmēju, lai uzlabotu situāciju pie Saktas tirgus. "Savas kompetences ietvaros esam būtiski palielinājuši publisko autostāvvietu skaitu Tērbatas ielas posmā no Merķeļa līdz Elizabetes ielai, pārceļot sabiedriskā transporta pieturu, tāpat esam samazinājuši vieglo taksometru stāvvietu skaitu, nodrošinot klientiem pieeju Saktas tirgum," viņa teica.

Saktas puķu tirdziņā patlaban, kopā ar piegādātājiem un citiem darbiniekiem, darbs nodrošināts aptuveni 200 cilvēkiem, informēja Japiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas