Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saskaņa pagaidām nevirzīs jaunu kandidātu darbam Nacionālās drošības komisijā

Saskaņa pagaidām nevirzīs jaunu kandidātu darbam Saeimas Nacionālās drošības komisijā (NDK).

Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka trešdien frakcijas sēdē pārrunāts jautājums par to, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) lēmis atteikt deputātam Jānim Tutinam piešķirt pielaidi valsts noslēpumam. Deputāti jautājuši Tutinam par šāda lēmuma iemesliem, tāpēc viņš iecerējis tos noskaidrot likumā paredzētajā kartībā, klāstīja Urbanovičs.

Taujāts, vai Saskaņa virzīs citu kandidātu darbam NDK, Urbanovičs atbildēja: "Jautājums, vai jebkad virzīsim." Viņš atkārtoti pauda, ka drošības iestādēm būtu jāpasaka, kurš cilvēks būtu jāvirza darbam šajā komisijā.

Urbanovičs turpināja kritizēt šo situāciju. "Tas, ko dara specdienesti, izskatās ļoti negodīgi un neprofesionāli," piebilda politiķis.

Kā ziņots, Saeimas deputātam Tutinam, kurš arī ievēlēts parlamenta NDK, atteikta pielaide valsts noslēpumam. Tutins NDK tika ievēlēts jūnija otrajā pusē. Viņš sāka strādāt NDK Valērija Agešina vietā, kurš pašvaldību vēlēšanās iekļuva Liepājas domē.

Lai parlamentārietis varētu piedalīties NDK sēdēs, viņam ir nepieciešamas pielaide valsts noslēpumam. NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA skaidroja, ka komisijas sēdes ir slēgtas un deputātiem nepieciešamas pielaide valsts noslēpumam, lai iepazītos ar ierobežotas pieejamības informāciju, kas nepieciešama darbam komisijā.

Top komentāri

Def
D
pareizi,nevienam no saskaņas nedrikst dot nekādas pielaides!!!!
neo
n
Viņi vēlas pielaidi valsts noslēpumam? Pilsonim no partijas kura sadarbojas ar Putina partiju Maskavā? Tad kāpēc gan ne pa taisno tieši Kremlim?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas