Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SEB banka finansēs IKEA veikala būvniecību Latvijā

SEB banka un kompānija Verus Praedium, kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu IKEA, noslēguši līgumu par ilgtermiņa aizdevumu 35,4 miljonu eiro apmērā IKEA veikala būvniecībai, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāvis Mārtiņš Panke.

Tas ļaus uzņēmējiem jau šovasar Stopiņu novadā, aptuveni 8 kilometru attālumā no Rīgas centra, uzsākt IKEA veikala būvniecību. Tā kopējā platība būs 34 000 kvadrātmetri, veikals tiks atvērts 2018. gada rudenī un nodrošinās aptuveni 300 jaunas darbavietas.

Pirmo IKEA veikalu Baltijas valstīs – Lietuvā, netālu no Viļņas lidostas, islandiešu uzņēmums atvēra 2013. gadā. Veikals Pierīgā platības ziņā aptuveni par trešo daļu pārspēs Viļņas IKEA, piedāvājot arī plašāku preču sortimentu. Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par aptuveni 6 000 kvadrātmetriem. Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt IKEA iegādātās preces tuvāk savām mājām.

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču koncernu IKEA 1943. gadā dibināja Ingvars Kamprads. Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietas gandrīz 50 pasaules valstīs, un aptuveni 10% no veikaliem vada franšīzes ņēmēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas