Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SEB Group jaunais prezidents būs Jūhans Tūrjebijs

Zviedrijas banku grupas SEB Group padome prezidenta un valdes priekšsēdētāja amatā apstiprinājusi līdzšinējo Lielo korporatīvo klientu un finanšu institūciju nodaļas līdzvadītāju Jūhanu Tūrjebiju, informēja bankā.

Viņš amatā nomainīs Anniku Falkengrēnu, kura 16.janvārī informēja uzņēmuma padomi, ka vēlas atstāt darbu SEB pēc gandrīz 30 bankā nostrādātiem gadiem, no kuriem 11 viņa bijusi grupas vadītāja.

42 gadus vecais Tūrjebijs amatā stāsies 29.martā, bet Falkengrēna būs SEB vadības konsultante līdz jūlijam, kad pilnībā aizies no grupas.

Tūrjebijs kopš 2014.gada ir SEB grupas izpildkomitejas loceklis. Dažādos amatos bankā viņš ir kopš 2009.gada, bet pirms darba SEB viņš ir strādājis finanšu sektora uzņēmumos Morgan Stanley & Co Londonā un Robur Asset Management. Viņš Lundas Universitātē ir ieguvis ekonomikas zinātnes bakalaura grādu.

Falkengrēna kā pārvaldošā partnere pievienosies Šveices labklājības un aktīvu pārvaldības kompānijai Lombard Odier Group, kas darbojas galvenokārt tirgos, kuros SEB nav aktīva.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs - Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

Top komentāri

Džons Neilands
D
Jūhans Tūrjebijs, jeb latviskojot Jānis Durvjdrāzis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas