Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sēnītes atjaunošana atkal iestrēgusi un, iespējams, netiks turpināta

Bijušā restorāna Sēnīte atjaunošana atkal iestrēgusi un, iespējams, netiks turpināta. To sociālajā tīklā Facebook paziņoja uzņēmuma Liepkalni pārstāvji, kuri vēl gada sākumā bija izsludinājuši arhitektu ideju konkursu. Iemesls – strīds ar uzņēmumu Latvijas valsts ceļi (LVC) par stāvvietu ierīkošanu ēku kompleksam. Vai tas nozīmē, ka projektam pārvilkta svītra, skaidroja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Atim Sausnītim un Ivaram Strautiņam šobrīd piederošais restorāns Sēnīte stāv tukšs jau kopš šī gadsimta sākuma jeb teju 20 gadus. Par kultūrvēsturisko  pieminekli atzītajā ēkā jaunu dzīvību solījās iedvest konditorejas uzņēmums Liepkalni - tika izsludināts metu konkurss, kurā par labāko atzīta Jāņa Ruciņa ideja. Tomēr nu viss atkal apstājies strīda ar Latvijas Valsts ceļiem dēļ.

Liepkalni vēlētos iepretim centrālajai ieejai izveidot autostāvvietu, kur klienti ērti novietotu auto un dotos ieturēt maltīti, bet pret to kategoriski iebilst LVC, kas tieši šobrīd rekonstruē ceļu gar Sēnīti, tuvējo rotācijas apli, pārvadus un stāvlaukumus.

Satiksmes eksperti norāda, ka šādi tiks izveidots vēl viens "melnais punkts" uz mūsu ceļiem.

"Bīstamība veidojas tajā vietā, ja satiekas divi dažādi ātrumi. Ja ir stāvlaukums, mašīnas ātrums ir nulle, tai pat laikā garām braucošo auto ātrums šajā vietā būs vismaz 70 km/h," norāda LVC Satiksmes  organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns. "Uzsākot braukt, izbraucot no šī te stāvlaukuma, veidojas konfliktsituācija. Tas ir tas, kas paaugstina bīstamību šādam stāvlaukuma m brauktuves malā." Viņa ieskatā stāvlaukumu Sēnītes apkārtnē pietiekot - rekonstrukcijas gaitā ierīkos nobrauktuvi uz jau esošo asfaltēto laukumu pie restorāna, tāpat apmeklētāji auto varētu novietot stāvlaukumos pie šosejas un rotācijas apļa.

Projektā attīstītājs Dagnis Čākurs par apturēšanas iemesliem runāt kameras priekšā nevēlas.

Īsziņās LTV viņš norāda, ka "nevēlos vairs iesaistīties ažiotāžas veidošanā ap šo zaudēto ieceri. Pašlaik jau strādāju pie citas ieceres attīstīšanas. [..] Esmu risinājis jautājumus ap šo objektu gandrīz divus gadus. Man nav mērķis ilgstoši cīnīties par iespējām attīstīt šo vēsturisko objektu."

Zemes un ēku līdzīpašnieks Strautiņš LTV uzsver, ka Liepkalni no ieceres attīstīt Sēnīti oficiāli nav atteikušies. Iemesls grūtībām drīzāk esot meklējams finansējuma piesaistē.

Top komentāri

Auto
A
Vislielākā ātrumu starpība ir, kur autobusi uzsāk kustību no pieturām. Azliegsim autobusus! Bet Sausnītis un Strautiņš izskatās sarunājuši no saviem draugiem valdībā NĪ nodokļa 95% atlaides un mierīgi var sēdēt uz Sēnītes un prasīt no potenciālajiem pircējiem miljonus.
ta nu gan
t
Vai pašvaldība nekā nevar piespiest prihvatizācijas biznesmeņus Strautiņu un Sausnīti sakārtot savu īpašumu? Vai pielietot kādu piespiedu sakārtošanu un īpašniekiem piesūtīt rēķinu?
.
.
Partiju kampēji objektu sakampa, bet norīt nespēja- rīkles par tievām! Tagad jūtas kā veci gaiļi- vista ir panākta un noķerta, bet ko ar viņu darīt tālāk? Šos kungus par rijību vajadzētu sodīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas