Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Signet Bank iegādājusies Expobank

Latvijas Signet Bank iegādājusies Expobank, aģentūrai LETA apstiprināja bankā.

Bankā norādīja, ka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Eiropas Centrālās Bankas atļaujas saņemšanas ir pabeigts darījums, kurā līdzšinējais Expobank vienīgais akcionārs Igors Kims pārdeva visas viņam piederošās akcijas Signet Bank. Darījuma nosacījumus un cenu puses vienojušās nepubliskot.

Pēc darījuma pabeigšanas plānota abu banku apvienošana, kas tiks īstenota 2022.gada laikā.

Līdz apvienošanas brīdim Signet Bank un Expobank turpinās darboties kā atsevišķas kredītiestādes, līdz ar to pašreiz nekādu izmaiņu ikdienas darbā ar klientiem un klientu apkalpošanā nebūs.

Apvienotā banka turpinās strādāt ar Signet Bank vārdu un īstenos līdzšinējo Signet Bank stratēģiju - Latvijas uzņēmēju un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, ar uzsvaru uz finansējuma piesaistīšanas un investīciju pārvaldīšanas risinājumiem.

"Expobank iegādes darījums stiprina Signet Bank pozīcijas vietējā tirgū, ļauj palielināt biznesa apmērus un iegūt papildu infrastruktūru tālākai veiksmīgai attīstībai. Latvijas banku sektors piedzīvo evolūciju, kuras ietvaros mēs redzam iespējas Latvijas banku sektora konsolidācijai, lai izveidotu vēl spēcīgāku vietējā kapitāla banku, kas vietējiem uzņēmējiem piedāvā plašu pakalpojumu un finansēšanas risinājumu klāstu," pauž Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

Savukārt Expobank direktoru padomes priekšsēdētājs un akcionārs Igors Kims atzīmē, ka iegūtos līdzekļus plānots novirzīt Krievijas Ekspobank attīstībā, kā arī jaunos projektos Āzijā.

Vienlaikus FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile aģentūrai LETA pauda, ka Signet Bank un Expobank darījums ir likumsakarīgs solis Latvijas banku sektora attīstībā. 

"Eiropā jau kādu laiku redzam šāda līmeņa banku konsolidācijas procesu. Esam gandarīti, ka Latvija šajā ziņā iet kopsolī ar citām Eiropas Savienības valstīm un banku akcionāri spēj ieraudzīt konsolidācijas iespējas, kā sekmīgi, ievērojot abu pušu intereses, nodrošināt banku biznesa modeļu transformāciju un īstenot tirgus situācijai un izmaiņām atbilstošus soļus. FKTK pozitīvi vērtē šāda veida darījumus, kas tiek īstenoti, meklējot Latvijas finanšu tirgum vēlamus attīstības scenārijus, aizsargājot klientu intereses un nodrošinot Latvijas uzņēmējiem plašus finanšu pakalpojumus un finansēšanas risinājumus," minēja Purgaile.

Signet Bank dibināta 1992.gadā ar nosaukumu Latvijas Biznesa banka. 2013.gada jūlijā banka mainīja nosaukumu pret Bank M2M Europe, savukārt 2017.gada septembrī, kad par bankas vairākuma akcionāriem kļuva Latvijas un starptautisku investoru grupa, kurā ietilpst "Hansalink", Fin.lv un Signet Acquisition III, banka pārtapa par Signet Bank.

2021.gada beigās Signet Bank aktīvi, pēc provizoriskiem datiem, bija 356,769 miljonu eiro apmērā, bet bankas peļņa bija 2,942 miljoni eiro.

Savukārt par Expobank vienīgo īpašnieku 2012.gada februārī kļuva Krievijas uzņēmējs Igors Kims, kurš iepriekš bija arī bankas līdzšinējā īpašnieka MDM Bank akcionārs. 2012.gada 28.aprīlī LTB Bank mainīja nosaukumu pret Expobank. Banka izveidota 1991.gadā ar nosaukumu Tirdzniecības banka, bet vēlāk tā strādāja ar nosaukumiem Latvijas tirdzniecības komercbanka un Latvijas tirdzniecības banka.

Expobank aktīvi 2021.gada 30.septembrī bija 86,117 miljonu eiro apmērā. Pagājušā gada deviņos mēnešos banka strādāja ar zaudējumiem 1,257 miljonu eiro apmērā. Noguldījumos Expobank septembra beigās bija piesaistījusi 51,568 miljonus eiro, kas divas reizes vairāk nekā 2020.gada beigās, savukārt kredītos banka bija izsniegusi 31,277 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2020.gada beigām ir pieaugums par 42,8%.

Pēc aktīvu apmēra 2020.gada beigās Signet Bank bija 12.lielākā banka Latvijā, bet Expobank pēc aktīvu apmēra ir mazākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas