Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Ss.lv jurists Māris Ruķers

Ss.lv strīdā ar VID meklēs risinājumu ar mediācijas palīdzību

Trešdien sludinājumu portāla Ss.lv īpašnieki SIA Internet pārstāvji pieņēmuši lēmumu, ka strīdā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) meklēs konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību, informēja Ss.lv jurists Māris Ruķers.

Ss.lv sludinājumu portāla pārstāvji šodien uzrunās tā sauktā "lielā četrinieka" starptautiskās auditorfirmas, apzinot iespējas uzsākt mediācijas procesu, lai strīdā ar VID panāktu uz labticīgas sadarbības principiem balstītu risinājumu.

"Jāuzsver, ka mūsu domstarpības ar VID nav par nodokļu nomaksu - uzņēmums vienmēr ir bijis godīgs nodokļu maksātājs. Nav šaubu - likums paredz, ka VID ir tiesības pieprasīt informāciju par sludinājumiem un to izvietotājiem. Ss.lv jau gadiem sadarbojas ar VID, sniedzot visu informāciju, kas tiek prasīta konkrētos gadījumos. Mūsu strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas mums ir jāsniedz par klientu sludinājumiem un šīs informācijas samērīgumu," skaidroja SIA Internet līdzīpašnieks un valdes loceklis Juris Līnis.

"Mēs esam viens no Latvijas IT nozares veiksmes stāstiem un mūsu mērķis nav portāla
darbību vai mūsu uzņēmējdarbību pārcelt uz ārzemēm – mēs vēlamies strādāt un turpināt
maksāt nodokļus Latvijā." paziņojumā rakstīja advokāts. 

"Apzinoties, ka faktiski šīs domstarpības ir tehniskas dabas, mēs redzam, ka Ss.lv un VID strīds ir aizgājis pārāk tālu. Tādēļ, lai risinātu mūsu domstarpības, mēs esam izlēmuši aicināt vienu no Latvijā strādājošajām starptautiskajām auditorfirmām kļūt par strīda mediatoru un mūsu domstarpības risināt kopīgā sadarbībā, atrodot abām pusēm pieņemamu risinājumu. Uzskatām, ka mediatora piesaiste palīdzēs situācijā, kurā pēdējā laikā ir bijis arī daudz emociju. Tuvākajā laikā informēsim, kā mums sokas ar šī procesa attīstību," sacīja Līnis.

Šonedēļ pēc VID pieprasījuma Ss.lv domēna vārds atslēgts, vietnē Twitter paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC).

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla Ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informācijupar nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar Ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA Internet saimniecisko darbību. Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Top komentāri

Rumors
R
Ar ko tad īsti meditēs? Vai spoguļa priekšā savu nabu skatīs līdz tā sāks izstarot antiVID gaismu?
Kā LV pilsonim
K
daudz GODĪGĀK būtu VID cīņā pret blēžiem un nodokļu nemaksātājiem PABALSTĪT, nevis savu labklājību celt ar visai blēdīgiem SS paņēmieniem. Ja valstī par 80% pārdoto auto netiek maksāti nodokļi, kas tad tie ir par LV pilsoņiem, kas LV putina?
brīnišķīgi!
b
TAS VISS PAR NODOKĻU MAKSĀTĀJU NAUDU!!! Mediācijas firmas aicina palīgā tad, kad nav iespējams vinnēt tiesā, kur par VID kļūdu valstij būs jāmaksā milzu miljonu kompensācijas ss.lv un vēl 20(!) firmām. Tām mačalkām ir laiks atkāpties - nekas tāds nevarētu notikt valstī, kur pilsoņu un nodokļu maksātāju tiesības būtu svarīgas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas