Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stiga RM par 4,06 miljoniem eiro iegādājusies 505 hektārus meža Latvijā

Kokrūpniecības un mežsaimniecības uzņēmums SIA Stiga RM par 4,06 miljoniem eiro iegādājies 505 hektārus meža zemes Zemgales un Kurzemes reģionā, aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā informē, ka "Stiga RM" iegādājusies meža platības, kas iepriekš piederēja somu investoru pārvaldītam uzņēmumam. Darījums noslēdzies pagājušajā nedēļā.

"Stiga RM" pārstāvji norāda, ka līdz šim apjomīgāki meža īpašumu portfeļi tika pārdoti aptaujas veidā, personīgi uzrunājot tirgū zināmu fondu vai lielu uzņēmumu pārstāvjus, bet šoreiz atvērtās izsoles formāts ļāva tajā piedalīties ikvienam interesentam. Izsolē piedalījās vairāk nekā 10 solītāju, bet aktīvā solīšanā piedalījās četri kandidāti.

Attiecīgo 505 hektāru sākotnējā cena izsolē bija 3,7 miljoni eiro.

Kompānijas īpašnieks Andris Ramoliņš atzīmē, ka arī turpmāk uzņēmums piedalīsies meža platību izsolēs, cenšoties apsteigt ārvalstu investorus.

Pēc kompānijā minētā, līdz ar attiecīgo darījumu "Stiga RM" īpašumā šobrīd ir vairāk nekā 10 100 hektāru, no kuras lielākā daļa ir meža zemes.

Jau vēstīts, ka "Stiga RM" grupas uzņēmumu apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, varētu būt pārsniedzis 80 miljonus eiro.

2021.gadā "Stiga RM" koncerns strādāja ar 43,813 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 78,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga 4,7 reizes - līdz 9,508 miljoniem eiro. Savukārt mātesuzņēmums "Stiga RM" 2021.gadā strādāja ar 43,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 80% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 4,8 reizes un bija 9,412 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2022.gada augusta izskaņā veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos, tostarp Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Šīs izmeklēšanas darbības tika veiktas jūnijā sākumā sāktajā kriminālprocesā aizdomās par iespējamu kukuļņemšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Kriminālprocesa laikā tika aizturētas trīs personas, bet vēl divām personām tika noteiktas tiesības uz aizstāvību. Divām no šīm personām tika piemērots apcietinājums.

2023.gada martā KNAB nodevis kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu par kukuļa pieprasīšanu no Ramoliņa.

KNAB aģentūru LETA informēja, ka birojs rosina Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret divām bijušajām VID amatpersonām par kukuļa pieprasīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī pret vēl vienu bijušo valsts amatpersonu par iepriekšminētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu un dienesta viltojumu.

KNAB sanāktie pierādījumi liecinot, ka bijušās valsts amatpersonas, darbojoties grupā pēc iepriekšējas vienošanās, nepamatoti sāka kriminālprocesu pret uzņēmumu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā. Šī personu grupa pēc kriminālprocesa uzsākšanas vairākkārt sazinājās ar uzņēmēju un pieprasīja kukuli 100 000 eiro apmērā.

"Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūti nepārprotami pierādījumi, ka tā bija atstrādāta un labi pārdomāta shēma, kā no uzņēmēja pieprasīt kukuli," norādīja KNAB priekšnieka vietniece izmeklēšanas darbību jautājumos Ineta Cīrule.

"Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka 2021.gada rudenī Ramoliņš saņēmis signālus, ka pret viņu tiekot gatavota pasūtījuma krimināllieta. Pēc dažiem mēnešiem Ramoliņu uzmeklējusi VID Nodokļu un muitas policijas izmeklētāja un informējusi, ka pret uzņēmēja ģimenes uzņēmumiem esot sākts kriminālprocess. VID amatpersona uzņēmējam izteikusi piedāvājumu - ja viņš samaksāšot, varēšot vienoties par aizturēšanas laiku un kratīšanām un tām sagatavoties. Par to pieprasīti 100 000 eiro.

Prokuratūra iepriekš apstiprināja, ka pret uzņēmēja Ramoliņa ģimenes uzņēmumiem patiešām bijis ierosināts safabricēts kriminālprocess. Prokurors šo Nodokļu un muitas policijas izmeklētāja nelikumīgo lēmumu divus mēnešus vēlāk atcēlis.

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Ramoliņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas