Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Stradiņu mediķiem bažas par būvniecības projektu

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas mediķi pauduši bažas, ka pēc pirmā korpusa pabeigšanas slimnīcas teritorijā nākamās projekta kārtas netiks turpinātas. Bažām pamatā ir neskaidrības par projekta finansējumu - joprojām nav zināms, vai projekta pilnīgai realizācijai būs nauda, pirmdien vēsta Latvijas Televīzija.

Par to mediķi trauksmi esot cēluši jau pirms gada, taču līdz šim atbilde nav saņemta. Korpusā, ko ceļ pašlaik, vieta būs tikai ambulatorajai daļai, internās medicīnas klīnikai un laboratorijai. Apstājoties pusceļā, lielākās problēmas, piemeŗam, pārpildītā uzņemšanas nodaļa, tā arī netiks atrisinātas.Slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra vadītāja Anita Kalēja norāda, ka pašlaik uzņemšanas nodaļai diennaktī "cauri iziet" vismaz četrreiz vairāk pacientu nekā tad, kad projekts tika izstrādāts. "Ir arī dienas, kad skaitlis sasniedz 200 cilvēkus. Tā ir problēma gan pacientiem, gan arī ārstniecības personām, jo nav iespējama izmeklēšana un ārstēšana ērtos apstākļos," komentēja Kalēja. "Bez šī korpusa slimnīca, tikai ar pirmo korpusu vien, nespēj funkcionēt. Nav tā, ka mēs, dabūjuši vienu māju, tagad prasām otru un t rešo. Tas īstenībā bija vienots projekts," skaidro slimnīcas infektologs Uga Dumpis.Veselības ministrijas pārstāvji jautājumu trešdien pārrunās Saeimas komisijas sēdē, līdz tam ministrija plašāk situāciju nekomentē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas