Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Talgo pārsūdzēs vilcienu iepirkuma konkursa piedāvājumu pārvērtēšanu

Spānijas uzņēmums Patentes Talgo S.L. (Talgo) pārsūdzēs AS Pasažieru vilciens lēmumu pirkt jaunos elektrovilcienus no Čehijas ražotāja Škoda Vagonka, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Talgo šodien pārsteidza negaidītais Pasažieru vilciena paziņojums par Škoda Vagonka piedāvājuma pārvērtēšanu vilcienu iepirkuma procesā, kas sekoja Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumam. Iepirkums bija noslēdzies jau pagājušā gada novembrī, un Talgo tajā uzvarēja ar labāko vilcienu iegādes cenu, labāko tehnoloģiju un labāko enerģijas patēriņa piedāvājumu, skaidroja Talgo pārstāvji.

"Talgo piedāvātā cena - 225 miljoni eiro ir ārpus konkurences un ir par 16 miljoniem eiro zemāka nekā Škoda Vagonka piedāvājums. Izvēloties Talgo, Latvijas nodokļu maksātāji ietaupītu tikpat daudz, cik maksā trīs pilnībā aprīkoti jauni vilcieni, kā arī iegūtu vislabākās no pieejamajām dzelzceļu tehnoloģijām," teikts Talgo paziņojumā.

Uzņēmums uzsvēra, ka jebkuru iejaukšanos iepirkuma procesā, kas notiek nevis vispārējās sabiedrības, bet gan kādās individuālās interesēs, jebkuru rezultātu, kas neļauj Latvijas iedzīvotājiem saņemt modernāko produktu, gūstot maksimālu atdevi no investīcijām četrdesmit gadu garumā, Talgo uzskatīs par nepieļaujamu.

Talgo ir izskatījis un izsvēris visus iespējamos variantus un tagad vērsīsies attiecīgajās iestādēs, apstrīdot piektdien paziņoto vērtēšanas rezultātu, lai izstāvētu ne tikai savas, bet arī Latvijas nodokļu maksātāju intereses. Sīkāk par savu rīcību Talgo paziņos tuvākajās dienās.

Jau ziņots, ka, atkārtoti izvērtējot jauno elektrovilcienu iepirkumā iesniegtos piedāvājumus, AS Pasažieru vilciens izlēmis iegādāties vilcienus no Čehijas ražotāja Škoda Vagonka, piektdien žurnālistiem sacīja Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

 

Top komentāri

E
E
...un tā Latvija nekad netika pie jauniem vilcieniem....
Pareizaisvirsraksts
P
Nosūdzēs, pārsūdzēs, iesūdzēs, apsūdzēs...!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas