Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tallink pārcēlis maršruta Rīga-Stokholma reisu atsākšanu uz jūnija sākumu

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" ("Tallink") mazās intereses dēļ, kā arī saistībā ar ģeopolitisko nenoteiktību un būtisko degvielas cenu kāpumu pārcēlis maršruta Rīga-Stokholma reisu atsākšanu no 6.aprīļa uz 3.jūniju, aģentūrai LETA pavēstīja "Tallink" pārstāvji.

Lēmums pārcelt prāmja kursēšanas atsākšanas laiku pieņemts, ņemot vērā zemo ceļojumu rezervāciju skaitu aprīlī un maijā, ģeopolitisko nenoteiktību, kā arī būtisko degvielas cenu pieaugumu visā pasaulē. Līdz ar to aprīlī un maijā maršruta Rīga-Stokholma atjaunošana nav uzņēmumam izdevīga un iespējama, min kompānijas pārstāvji.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene norāda, ka pēc divu gadu ilgas dīkstāves "Tallink" bija pilnībā sagatavojies darbības atsākšanai Rīga-Stokholma maršrutā no 6.aprīļa. Februārī kuģim "Isabelle" tika veikta regulārā tehniskā apkope, pēc kuras kuģis ieradās Rīgas ostā, tāpat tika sākta aktīva reklāmas un komunikācijas kampaņa, nodrošinot biļešu pārdošanu un klientu apkalpošanu. 

Tāpat viņš atzīmē, ka arī Latvijas valdības lēmums par Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atcelšanu no 1.aprīļa sniedza pozitīvu impulsu maršruta atsākšanai. 

Vienlaikus Negene pauž, lai gan visi faktori liecināja, ka ir sasniegts brīdis, kad būs iespējams atjaunot regulāro prāmju satiksmi starp Latviju un Zviedriju, februāra beigās Krievijas sāktais karš Ukrainā radīja situāciju, kas liek pārskatīt plānus, atliekot maršruta atjaunošanu uz vairākiem mēnešiem.

"Tallink" sazināsies ar visiem pasažieriem, kuri ir veikuši rezervācijas, lai piedāvātu alternatīvās iespējas ceļošanai vai rezervācijas atcelšanas iespējas.

Maršruts Rīga-Stokholma ir apturēts divus gadus saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line". Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas