Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tele2 brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par uzņēmuma darbiniekiem

Mobilo sakaru operators SIA Tele2 brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par uzņēmuma darbiniekiem.

Kompānijā aģentūrai LETA norāda, ka šobrīd ir aktivizējušies krāpnieki, kas zvana uzņēmuma klientiem, uzdodas par "Tele2" darbiniekiem un cenšas iegūt pašapkalpošanās portāla mans.tele2.lv kodu.

Krāpnieki, kas sarunu ar klientu sāk svešvalodā, visbiežāk kā pamatojumu koda iegūšanai izmanto it kā pieteiktu numura maiņu, kā arī to, ka ar attiecīgo numuru ir veiktas kādas nelikumīgas darbības. Turklāt krāpnieki mēdz zvanīt, izmantojot arī dažādas mobilās lietotnes.

"Tele2" atgādina, ka uzņēmuma darbinieki sarunu ar klientu nesāk svešvalodā un uzņēmums nekad nezvana klientiem, izmantojot tādas lietotnes kā "WhatsApp", "Viber", "FaceTime". Tāpat "Tele2 nekad neveiks izmaiņas klienta datos bez klienta iniciatīvas, un, veicot izmaiņas pakalpojumos, par to klientu informēs vismaz 30 dienas iepriekš. Uzņēmuma darbinieki nesteidzina arī pieņemt lēmumus sarunas gaitā, kas ir raksturīga metode dažāda veida krāpniekiem.

Ja gadījumā klientam ir radušās aizdomas, ka viņš krāpniekiem ir izpaudis datus, "Tele2" aicina pārliecināties, vai pašapkalpošanās portālā mans.tele2.lv nav izmainīti dati, un nomainīt paroli. Neskaidrību gadījumā var sazināties ar "Tele2" un precizēt, vai tiešām uzņēmuma darbinieks ir zvanījis klientam.

Tāpat "Tele2" aicina klientus rūpīgi pārdomāt, kāda informācija un dati tiek publicēti sociālajos tīklos, jo krāpnieki bieži vien izmanto tos, lai savāktu informāciju par cilvēkiem un uzrunātu viņus.

Jau vēstīts, ka "Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas