Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Tele2 vērsīsies Eiropas Komisijā LMT piešķirtās nodokļa atlaides dēļ

"Tā nav mobilo sakaru operatoru ķilda, šis ir valstiskas domāšanas un labas saimniekošanas prakses jautājums. Valsts atbalsts deformē konkurenci mobilo sakaru nozarē kopumā, tādēļ vērsīsimies Eiropas Komisijā (EK)," intervijā Dienai norādījis Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, runājot par valdības lēmumu piešķirt uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 7,25 miljonu latu apmērā valstij daļēji piederošajam uzņēmumam Latvijas Mobilais telefons (LMT).

V.Vancovičs arī uzsvēra, ka sākotnējā iecere pašiem pretendēt uz UIN bijusi kļūdaina, uzņēmums sapratis, ka šāds nodokļa atbalsts nebūtu korekts pret citām nozarēm. "Valstij nodokļu maksājumi ir ļoti nepieciešami - sākot ar veselības aprūpi, demogrāfijas uzlabošanu un bezdarba līmeņa samazināšanu līdz beidzot ar jaunu ceļu būvniecību. To nevar atsvērt ātrs internets mazapdzīvotās teritorijās, kurās turklāt jau šobrīd ir pieņemams mobilo sakaru pārklājums," Dienai izklāsta Tele2 vadītājs.

Savukārt LMT prezidents Juris Binde konkurentu rīcību uztver bez emocijām: "Lai viņi vēršas, kur grib. Atbilstošie Ministru kabineta (MK) noteikumi tika pieņemti, lai stimulētu tautsaimniecības attīstību. Līdz šim neviens šos normatīvos aktus nav apšaubījis. UIN atlaide iepriekš tika piešķirta Latvijas finierim, arī Dobeles dzirnavniekam. Ja kāds saka, tas kropļo konkurenci, tad var teikt, ka Dobeles dzirnavnieks taču nav vienīgais savas nozares produkcijas ražotājs, arī Staburadze un Laima nav vienīgie saldumu ražotāji, bet šādu atlaidi šie uzņēmumi ir saņēmuši." Arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kas UIN atlaides piešķiršanas principu atbalsta, norāda, ka ar EK UIN atlaides piešķiršana ir saskaņota.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 22.maijā vienojās piešķirt UIN LMT investīciju projekta Nākamās paaudzes mobilo sakaru tīkla attīstība Latvijas mazāk blīvi apdzīvotajās teritorijās īstenošanai, kas ir 4G tīkla izvēršana.

Piemērotā UIN atlaide plānota 7,25 miljonu latu apmērā. Investīciju projekta laikā LMT plāno veikt ieguldījumus 29,01 miljona latu apmērā, līdz ar to pēc projekta īstenošanas LMT būs tiesības piemērot UIN nodokļa atlaidi. Projekta īstenošanas ilgums ir 56 mēneši, sākot projektu viena mēneša laikā pēc Ministru kabineta lēmuma par investīciju projekta atbalstīšanu.

Visu rakstu lasiet otrdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas