Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trasta komercbankai anulē licenci

Ceturtdien pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma Eiropas Centrālā banka (ECB) anulējusi licenci AS Trasta komercbanka, liecina paziņojums FKTK mājaslapā. ECB lēmums stājas spēkā 3.marta pusnaktī.FKTK ar ierosinājumu pie Eiropas Centrālās bankas vērsās, jo banka ilgstoši pieļāvusi nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās darbības jomās.

Pēc FKTK izvērtējuma secināts, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.Par pārkāpumiem FKTK jau janvārī bankai noteica darbības ierobežojumus. Bankas akcionāri ilgstoši nav spējuši palielināt bankas kapitālu, līdz ar to banka neievēroja regulējošās prasības, ko nosaka Eiropas Savienības regula Nr. 575/2013 un Kredītiestāžu likums. FKTK secināja, ka banka ilgstoši strādā ar zaudējumiem, bankas esošais biznesa modelis nav dzīvotspējīgs, un tā nav spējusi izstrādāt reālajai situācijai atbilstošu darbības stratēģiju. Bankas darbībā konstatēti arī ilgstoši trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.FKTK secināja, ka bankai nav kritiski svarīgas funkcijas, tā nav sistēmiski svarīga banka un bankas iziešana no tirgus neatstās būtisku negatīvu ietekmi uz Latvijas finanšu sektora stabilitāti. FKTK vadītājs Pēteris Putniņš telefonsarunā Latvijas Televīzijai ceturtdien vakarā apstiprināja, ka visi bankas klienti saņems valsts garantēto atlīdzību 100 tūkstošu eiro apmērā. Tādējādi visus savus noguldījumus saņems 93% no bankas klientiem.Uz jautājumu, vai līdzīgi riski pastāv arī citām Latvijas bankām, Putniņš atbildēja, ka šādus jautājumus FKTK nekomentē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas