Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vienotības valde vienojas sasaukt partijas ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā

Partijas Vienotības valde otrdien vienojās sasaukt politiskā spēka ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis oktobrī, kā tas bija plānots iepriekš.

Parasti partijas kārtējais kongress notiek gada nogalē, bet partijas valde februārī nolēma rīkot ārkārtas 29.oktobrī. Tomēr vēlāk 15 reģionālās nodaļas, kas 12.martā bija pārstāvētas sapulcē Liepājā, izteica aicinājumu sasaukt kongresu 4.jūnijā.

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka par partijas ārkārtas kongresa ātrāku sasaukšanu var lemt politiskā spēka valde vai arī to var rosināt vismaz desmitā daļa biedru.

Partijas kongresā šogad tiks pārvēlēta arī Vienotības vadība. Pašreizējā politiskā spēka vadītāja Solvita Āboltiņa iepriekš nekomentēja, vai atkārtoti kandidēs uz politiskā spēka vadītājas amatu. Viņa norādīja, ka pašlaik šis nav dienaskārtības jautājums.

Savukārt bijušais eirokomisārs, Vienotības valdes loceklis Andris Piebalgs iepriekš pauda gatavību kandidēt uz partijas vadītāja amatu. Piebalgs aģentūrai LETA iepriekš teica, ka partijas kongresā plāno būt viens no kandidātiem uz politiskā spēka vadītāja amatu, jo viņam ir šim amatam nepieciešamā pieredze un arī vēlme kļūt par priekšsēdētāju.

Āboltiņa arī bija paudusi, ka lūkojas pēc jauna līdera, kas varētu stāties viņas vietā. Viņa uzskata, ka Piebalgs varētu kļūt par šādu līderi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas