Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zolitūde 21.11 piekāpjas: Daudzstāvu ēka traģēdijas vietā tomēr tiks apdzīvota

Zolitūdē pašlaik aizzīmogotā jaunbūve aiz sabrukušā veikala Maxima tomēr tiks apdzīvota. Pēc ilgiem strīdiem un diskusijām biedrība Zolitūde 21.11 ir piekritusi kompromisam, lai gan vēl nesen uzstāja, ka ēka ir jānojauc, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Pārdomāt biedrībai likusi ēkas īpašnieku - igauņu uzņēmēju - nepiekāpība. Viņi nav vēlējušies zaudēt ēkas iegādē ieguldītos vismaz 3,9 miljonus eiro.

"Mēs šajā gadījumā piekāpāmies visas sabiedrības interesēs," norāda biedrības vadītāja, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (Saskaņa). "No vienas puses ir piemiņas vieta, kas nodokļu maksātājiem neizmaksātu milzīgu summu." Biedrība arīdzan cer, ka piekrišana ēkas nenojaukšanai pasteidzinās piemiņas vietas izveidi.

Gandarījumu par šo vienošanos nepauž ne biedrība, ne Rīgas mērs, tomēr abas puses norāda, ka daudz variantu nav bijis. Uzņēmējs piekritis Rīgas domes noteikumiem, ka ēkas apakšējos stāvus neaizņems komercplatības. Tā vietā pirmajā un otrajā stāvā atradīsies autostāvvieta. Ēkas īpašniekam paliks arī neliela daļa pazemes autostāvvietas, bet ne zem vietas, kur notika traģēdija. Savukārt tā autostāvvietas daļa, kas atrodas domes īpašumā, tiks nojaukta.

Rīgas mērs Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai) norāda, ka pašvaldībai nav bijis pieņemams piedāvājums ēku atpirkt par vairākiem miljoniem eiro. "Samaksāt tādu naudu un pēc tam nojaukt būvi par savu naudu - tas nav pareizi."

Apkārtnes iedzīvotāji ieceri ēku nenojaukt vērtē visnotaļ negatīvi.

2013.gada 21.novembrī iegrūstot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

 

 

Top komentāri

l
l
Kurš tad šādā ēkā gribēs dzīvot?
Jānojauc visas ēkas apkārt
J
Būtu jānojauc visas tuvumā esošās ēkas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas