Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Āboltiņa esot izkārtojusi automašīnu apstāšanās aizliegumu pie savas dzīvesvietas

"Rakstu jums sakarā ar apstāšanās aizlieguma zīmju uzstādīšanu Rīgā, Ieroču ielā 8. Zīmes acīmredzami uzstādītas bez pamatojuma jo nekādiem satiksmes noteikumu kritērijiem šādu zīmju izvietošanai šī vieta neatbilst. Ielas iedzīvotājiem tādējādi tagad ir liegta iespēja novietot automašīnu vismaz 40 metrus garā joslā," - šādu informāciju Pietiek nesen saņēma no kāda lasītāja.
Drošības policija nokārtojusi Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (Vienotība) iespēju atbrīvoties no automašīnām, ko viņas kaimiņi Rīgā līdz šim varēja izvietot Ieroču ielas malā, 20.februārī raksta portāls Pietiek.com.

"Kas interesants šajā sakarā: no nama regulāri izbrauc un atbrauc valdības Mercedes Benz markas automašīna ar džipa apsardzi aizmugurē, kurš turklāt aprīkots ar zilajām bākugunīm," rakstīja lasītājs, pieļaujot, ka, "iespējams, ceļa zīmes ir uzstādītas patvaļīgi. Iespējams, valsts nauda un resurss izmantots savtīgos nolūkos".

Lasītāja pieļāvums, kā noskaidroja Pietiek, tomēr bija nepareizs - iespēja atbrīvoties no kaitinošajām kaimiņu automašīnām "īpašajam" nama iemītniekam tomēr ir nodrošināta pilnīgi likumīgi, pateicoties Drošības policijas iesaistīšanai šī jautājuma atrisināšanā.

Ieroču ielā 8 gan nav reģistrēts nevienai augstai valsts amatpersonai piederošs dzīvoklis, taču Lursoft datu bāze rāda, ka tieši šo namu kā savu dzīvesvietu reģistrējis Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas dzīvesbiedrs Jānis Āboltiņš. Šajā dzīvoklī ikdienā mīt arī pati Āboltiņa, kuras "drošībai" tad arī mājas tuvumā aizliegta citu auto apstāšanās un stāvēšana.

Pietiek nav zināms neviens cits gadījums, kad augstas Latvijas valsts amatpersonas dzīvesvietas tuvumā būtu noteikts šāds liegums, taču oficiālais skaidrojums ir - tas noticis "pēc Drošības policijas pieprasījuma".

Rīgas domes Satiksmes departaments skaidro, ka "ceļa zīmes Nr.326 „Apstāties aizliegts” ar papildzīmi Nr.808 „Darbības zona” (bulta uz leju) Ieroču ielā pie nama Nr.8 tika uzstādītas pēc Drošības policijas pieprasījuma, kas rīkojas saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likumu".

Savukārt avoti drošības struktūrās Pietiek ir informējuši, ka šajā gadījumā Drošības policija pieprasījumu izteikusi tikai tāpēc, ka uz šādu "risinājumu" uzstājusi augstā amatpersona, kurai kaimiņu automašīnas vairākkārt esot patraucējušas.

Pati Āboltiņa trešdien nevēlējās atbildēt ne uz vienu Pietiek šai sakarā uzdoto jautājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas