Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Āboltiņa pieļauj, ka Vienotības kongresā būs daudz kandidātu uz priekšsēdētāja amatu

Partijas Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pieļauj, ka partijas ārkārtas kongresā būs daudz kandidātu uz priekšsēdētāja amatu.

Politiķe šodien žurnālistiem gan nekomentēja, vai pati kandidēs uz šo posteni, norādot, ka pašlaik tas nav darba kārtības jautājums.

Kā ziņots, vairākums partijas Vienotība nodaļu ir paudušas atbalstu ārkārtas kongresa sasaukšanai, tāpēc šodien partijas valdes sēdē pārsteigumi nav gaidāmi un tā pieņems formālu lēmumu par ārkārtas kongresa sasaukšanu 4.jūnijā, šorīt LTV atzina partijas vadītāja.

Politiķe pieļāva, ka partijas biedri vēlas kongresu sarīkot agrāk, jo nodaļas uzskata, ka jau rudenī jāsāk aktīvs darbs pie gatavošanās pašvaldību vēlēšanām nākamgad, tāpēc tās grib skaidrību par partijas vadību, vai tā būs gana aktīva un spēs vest partiju priekšvēlēšanu cīņās.

Taujāta, vai viņa piekrīt, ka ir galvenā vainīgā Vienotības reitinga kritumā, Āboltiņa ironizēja, ka ir ļoti labi, ja var atrast vienu vainīgo. Viņa gan domājot, ka pamatā reitingu ietekmē partijas darbi un aktivitāte, piemēram, Laimdotas Straujumas valdības kūtrums, partijas iekšējā sašķeltība u.tml.

Politiķe arī sūrojās, ka pret viņu jau vairāk nekā gadu tiekot īstenota apmaksāta antikampaņa, kuras finansētājus gan Āboltiņa nenosauca.

Kā ziņots, Vienotības reģionālās nodaļas aicina partijas vadību sasaukt ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis 29.oktobrī, kā paredzēts patlaban. Vienotības Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks aģentūru LETA iepriekš informēja, ka aicinājumu atbalsta 15 reģionālās nodaļas, kas iepriekš bija pārstāvētas sapulcē Liepājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Alfreds Čepānis

2024.gada 26.aprīlī no mums šķirās mūsu mīļais tētis, brālis, opis, lielisks draugs un kaislīgs mednieks, bijušais Saeimas priekšsēdētājs (1996–1998) un Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris ALFREDS ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas