Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Āboltiņai uzticēti arī vēstnieces pienākumi Maltā

Latvijas vēstniecei Itālijā Solvitai Āboltiņai uzticēti arī vēstnieces pienākumi Maltā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Likums nosaka, ka vēstniekus pēc ārlietu ministra un Saeimas Ārlietu komisijas kopēja saskaņota priekšlikuma amatā ieceļ un no amata atlaiž Valsts prezidents.

Kā ziņots, aizgājusi no politikas, Āboltiņa pērn februārī sāka darbu Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktores amatā un viņai tika piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

Pagājušā gada septembrī Romā viņa iesniedza akreditācijas vēstuli Itālijas prezidentam Serdžo Matarellam, kļūstot par Latvijas vēstnieci Itālijā.

Stājoties Latvijas vēstnieces amatā Itālijā, Āboltiņa iepriekš norādīja, ka galvenais uzdevums būs veicināt abu valstu attiecības, un tam viņa veltīšot visas savas zināšanas un pieredzi.

Top komentāri

Solvita!
S
Vēlam Tev Dieva svētības, jo Tu esi Dieva izredzēta - daiļa un šarmanta, gudra un inteliģenta, aristokrātiska un dižciltīga, un nav brīnums, ka tautas to novērtēt spēj un spēs.
Ansis Ajatolla
A
Nav daudz dāmu, ar ko latvieši lepoties varētu. Ja visas būtu tik šarmantas, gudras un attīstītas kā Solvita Āboltiņa, šī valsts būtu rožu dārzs. Ne par velti Āboltiņu bez mēra ienīst Gobzemis un Lembergs, jo abus saista viss greizais, samaitātais, nekrietnais un melīgais.
Neslāvs
N
Veiksmi Solvitai ! Pēc 4 gadiem būs lieliska Latvijas Republikas Prezidente.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas