Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Adata siena kaudzē jeb drona meklējumi

Uzņēmuma UAVFactory bezpilota gaisa kuģa jeb drona pēkšņa pazušana, pārtrūkstot GPS signālam un spējai to vadīt, bija pirmais šāda veida incidents Latvijā. Tas prasīja vairāku dienu ilgu meklēšanas operāciju un Latvijas gaisa telpas ierobežojumus.

Top komentāri

VVZ
V
Savulaik ornitologi pielika raidītājus dažiem melnajiem stārķiem, lai apmierinātu savu ziņkāri. Tiesa, pateicoties raidītājiem, šie retie putni nosprāga, bet kādu laiku džeks ar spalvainu mūli TV mums stāstīja, kur un kā atrodas nelaimīgie. Nu lūk- kāpēc tādu draņķīti nevarētu iebūvēt dronā? Lai aizņemas no ornitologiem!
Ash
A
Tātad manas versijas ir četras: 1) Drons ir saduzījies kaut kur lupatās un vēl nav atrasts, 2) Drons ir aizlidojis Baltijas jūras virzienā un tagad to veksmīgi apgūst jūras aļģes, 3) Drons ir nosēdies lauku teritorijā un vietējais alkoholiķis to ir apmainījis pret 20-mit litriem ļergas, 4) Drons veiksmīgi ir nosēdies un zinošs cilvēks to jau ir sadalījis pa vērtīgākajām sastāvdaļām lai izmantotu kādam savam projektam.
dronu potenciāls
d
Tas tikai liek padomāt par dronu potenciālu. Teorētiski pār valsti var lidināties vairāki arī ar ieročiem, novērošanas ierīcēm un sakaru traucēšanas ierīcēm aprīkoti droni, un to atklāšana, piem. nakts apstākļos ir gandrīz neiespējama... Šis gadījums to lieliski apstiprina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas