Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Afganistānā dienošie karavīri svētkos spēlējuši volejbolu un mielojušies ar sieru un gaļu

Pirmdien, 24.jūnijā, Mazarešarīfas bāzē Nidaros, Afganistānā, Latvijas kontingenta karavīriem notika Jāņu pasākums, kurā piedalījās arī karavīri, kuri ikdienā dienesta pienākumus pilda citās bāzēs Afganistānā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"21.jūnijā Vasaras saulgriežus jau ieskandinājām Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienības sastāvā. Pirmdien svinējām Jāņus Latvijas karavīru pulkā. Tā kā 23.jūnijā bija jāveic dienesta uzdevumi, pasākumu pārcēlām uz pirmdienu – karavīri spēlēja volejbolu, cepa gaļu, dzēra kvasu un ēda Jāņu sieru. Cenšamies uzturēt latviskās tradīcijas, jo ikvienā no mums ir dzirkstelīte, ka jāsanāk kopā - jāsvin Jāņus un citi mūsu nacionālie svētki," stāsta Latvijas kontingenta komandieris, Pārejas atbalsta vienības komandiera vietnieks pulkvežleitnants Reinis Baško.

Viņš uzsver, ka svētku noskaņu karavīriem radīja Latvijas uzņēmēju sagādātais cienasts: "Vēlos pateikties Latvijas uzņēmējiem par atbalstu. Ikgadējais atbalstītājs AS Cēsu alus karavīriem atsūtīja Ulmaņlaika kvasu, AS Valmieras piens – Jāņu sieru un mednieku kūpināto sieru, savukārt SIA Rēzeknes gaļas kombināts parūpējās par gaļas izstrādājumiem."

Starp vairāk nekā 140 Latvijas karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda starptautiskajā operācijā Afganistānā ir 12 Jāņi. Lielākā Latvijas kontingenta daļa, kuru veido Manevra rota, dienesta pienākumus pilda Mazarišarīfā izvietotajā Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā. To veido četru valstu – Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas karavīri. Dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvijas karavīri sāka 2003.gadā. Tās mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā, pašlaik galveno uzmanību veltot Afganistānas drošības spēku apmācībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas