Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki

Šodien Aglonas dievmātes starptautiskajā svētvietā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības, liecina publiskotā informācija Aglonas bazilikas mājaslapā.

Svinības atklās ar dienas svēto misi plkst.12 pie bazilikas dārza altāra. Savukārt plkst.19 būs vakara svētā mise. Dievkalpojumi šodien veltīti slimniekiem.

Ceturtdien, 12.augustā, svinības turpinās ar ģimenes dienu, kurā gan plkst.12, gan plkst.19 būs svētās mises. Savukārt piektdien, 13.augustā, paredzēts atzīmēt Svētā Meinarda svinības. Tāpat kā iepriekšējās dienās paredzētas divas svētās mises - plkst.12 un plkst.19.

Sestdien, 14.augustā, svētā mise ieplānota plkst.9, bet nākamā mise paredzēta plkst.12. Savukārt no plkst.19 sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas obligātās svinības, tās atzīmējot ar svētās mises iestiprināšanu pie pāvesta altāra. 

Vēlāk, plkst.22, sakrālajā laukumā būs Tautas krustaceļš, bet plkst.23.30 - pusnakts svētā mise pie pāvesta altāra.

Svētdien, 15.augustā, plkst.7 notiks svētā mise latīņu valodā bazilikas kritpā, bet plkst.8 pie bazilikas dārza altāra paredzēta svētā mise ar iestiprināšanu. Plkst.10 svētā mise bazilikas kriptā būs poļu valodā.

Svētku galvenā svētā mise ieplānota plkst.12 pie pāvesta altāra un plkst.13.45 sekos Valsts prezidenta uzruna un valsts himna. Plkst.14 iecerēts svētku noslēgums. 

Kā vēstīts Aglonas bazilika mājaslapā, lai piedalītos svētku dievkalpojumos 14.augustā plkst.19 un 15.augustā plkst.12 epidemioloģiski daļēji drošā režīma sektorā, kurā cilvēku skaits, ieskaitot personas līdz 12 gadu vecumam, nepārsniedz 1000, iepriekš jāreģistrējas Aglonas bazilikas informācijas centrā. 

Aglonas bazilika pārstāvji norādīja, ka pasākums ir epidemioloģiski daļēji drošs, ja dalībniekiem ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kas apliecina, ka sešu stundu laikā veiktais SARS-CoV-2 antigēna tests ir negatīvs, vai persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs.

Savukārt personām ar derīgu digitālo sadarbspējīgo sertifikātu par vakcināciju vai pārslimošanu dalība minētajos dievkalpojumos nav ierobežota un iepriekš nav jāreģistrējas. 

Lai piedalītos svētajās misēs plkst.12 un plkst.19, visiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar digitālo sadarbspējīgu sertifikātu par Covid-19 pārslimošanu, vakcināciju vai negatīvu testu.

Tāpat uz dievkalpojumiem, kas paredzēti no šodienas līdz 13.augustam, iepriekš pieteikties nav nepieciešams, tomēr tajos atļautais cilvēku skaits būs ne vairāk kā 1000 cilvēki. 

Šogad Aglonas bazilikas teritorijā netiks veikta tirdzniecība, bet pieguļošajā teritorijā tiks piedāvāti izbraukuma ēdināšanas pakalpojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas