Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Agrāk sodītu pedofilu tur aizdomās par sešu zēnu seksuālu izmantošanu

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt kādu iepriekš sodītu pedofilu par vairāku mazgadīgu zēnu seksuālu izmantošanu, aģentūru LETA informēja policijā.

LETA jau ziņoja, ka aprīļa sākumā policijā tika saņemta informācija no Valsts probācijas dienesta un kādas skolas sociālā pedagoga par vīrieti, kurš, iespējams, ir seksuāli izmantojis mazgadīgas personas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 1979.gadā dzimušais vīrietis, kurš jau iepriekš tiesāts un izcietis sodu par seksuāla rakstura noziegumiem, pēdējo divu gadu laikā kontaktējies un vairākkārt veicis seksuāla rakstura noziegumus pret sešiem mazgadīgiem zēniem vecumā no deviņiem līdz 14 gadiem, neskatoties uz to, ka tobrīd viņš atradās probācijas uzraudzībā un viņam bija liegts kontaktēties ar nepilngadīgām personām.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētais bērnus lielākoties uzrunāja brīdī, kad tie atpūtās pie kāda karjera Jūrmalā.

Vīrietis ilgākā laika posmā ieguvis bērnu uzticību, aicināja zēnus pie sevis uz mājām, piedāvāja spēlēt datorspēles, kopīgi skatīties video, tostarp par seksuālām tēmām - rādījis dažādas pornogāfiskas filmas, kā arī veicinājis sarunas par seksuālām tēmām, tādā veidā zēnus sagatavojot un izmantojot savu seksuālo vajadzību apmierināšanai.

Likumsargi noskaidrojuši, ka vīrietis sākotnēji iepazinās ar diviem nepilngadīgiem zēniem, kuri pēc tam paši pie viņa veda citus zēnus, pret kuriem viņš veica seksuālu vardarbību un netiklas darbības. Ja kāds no zēniem nevēlējās iesaistīties un izpildīt vīrieša vēlmes, viņš tika uzpirkts ar dažādām lietām, tostarp naudu.

Šā gada 10.maijā vīrietis tika aizturēts un nākamajā dienā tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Arī patlaban vīrietis atrodas cietumā.

Lieta kvalificēta pēc Krimināllikuma pantiem par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi un par pavešanu netiklībā.

Kriminālprocesā seši bērni atzīti par cietušām personām kopumā 12 noziedzīgās epizodēs.

Lieta 7.novembrī nodota Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas