Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Aicina Zolitūdes Maxima īpašniekus iespēju robežās sakopt teritoriju

Rīgas pašvaldībā ir saņemtas sūdzības no apkārtējo māju iedzīvotājiem par Zolitūdes Maxima teritorijas sanitāro stāvokli, jo pēc traģēdijas no drupām izvākto produktu atliekas bojājas, izplatot smaku, kā arī, pēc iedzīvotāju teiktā, ir savairojušās žurkas, tāpēc ēkas īpašniekiem lūgts policijas atļaujas ietvaros teritoriju sakopt, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ņemot vērā, ka Valsts policija turpina nepieciešamo izmeklēšanu, pilnīga drupu novākšana un teritorijas sakopšana būs iespējama tikai pēc ekspertīžu pabeigšanas. Tomēr pašvaldība aicina ēkas īpašniekus pēc iespējas sakopt teritoriju, cik to atļauj policijas noteiktie ierobežojumi un drošības nosacījumi.

Patlaban par visu, kas notiek veikala teritorijā, atbild tā īpašnieks. Drupu novākšana būs iespējama tikai pēc tai blakus esošās daudzstāvu ēkas tehniskās ekspertīzes, jo pabeigt veikala nojaukšanu bez informācijas par blakus esošās augstceltnes stabilitāti ir ļoti riskanti. Ēkas īpašnieki solījuši ekspertīzi pabeigt līdz šā gada beigām.

Līdzko policija atļaus, Rīgas pašvaldība dažu dienu laikā novāks visus gruvešus ap veikalu, informēja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka 21.novembra vakarā, iegrūstot veikala Maxima griestiem, gāja bojā 54 un cieta vēl vairāki desmiti cilvēku. Policija turpina izmeklēšanu arī notikuma vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas