Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizliegtos Krievijas televīzijas kanālus Baltcom aizstās ar citiem līdzīga satura kanāliem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) Latvijā aizliedzot retranslēt vairākus Krievijas televīzijas kanālus, telekomunikācijas uzņēmums Baltcom saviem klientiem nodrošinās citus līdzīga satura kanālus, aģentūrai LETA pastāstīja Baltcom valdes loceklis Dmitrijs Ņikitins.

Jau ziņots, ka padome aizliedza retranslēt Krievijas televīzijas kanālus Vremja: daļjokoje i bļizkoje, Bobjor, Dom Kino, Dom Kino premium, Muzika Pervogo, O!, Pojehaļi, Telecafe, Peterburg - 5 kanal.

Ņikitins norādīja, ka pēc šī lēmuma tiks ietekmēti uzņēmuma pārdošanas apjomi. 

"Klasiskās televīzijas pārdošanas apjomi jau patlaban neaug un ir bažas, ka skatītāji meklēs šo saturu citās vietās. Tā kā joprojām nav sakārtota situācija ar pelēkā segmenta pakalpojumu sniedzējiem, kuri var piedāvāt augstākminētos kanālus pirātiskā veidā, tas var ietekmēt lēmumu izvēlēties nelegālus televīzijas satura piegādātājus," teica Ņikitins.

Jautāts, vai NEPLP aizliegtajiem Krievijas televīzijas kanāliem bija liels pieprasījums, viņš atzīmēja, ka tādiem kanāliem kā Peterbug - 5 kanal un Dom Kino skatītāju loks ir ievērojams, savukārt citi ir nišas kanāli, kuriem nav mērķis sasniegt plašu auditoriju, tomēr katram no tiem ir savi lojāli skatītāji. 

Ņikitins atklāja, ka patlaban Baltcom meklē iespējas piedāvāt klientu vajadzībām atbilstošākos risinājumus. No ceturtdienas Dom Kino vietā tika ieslēgts līdzīga satura kanāls Kinomiks, savukārt Peterburg - 5 kanal vietā tiks piedāvāts Illuzion+ televīzijas kanāls.

Telekomunikācijas uzņēmuma Tet pārstāve Lāsma Trofimova sacīja, ka NEPLP lēmums attiecināms tikai uz diviem Helio piedāvājumā esošajiem kanāliem - Dom Kino, kas bija pieejams Helio iTV un Helio vTV piedāvājumā, un Peterburg - 5 kanal, kas pieejams kā testa kanāls tikai Helio iTV.

Ņemot vērā NEPLP lēmumu, Dom Kino un Peterburg - 5 kanal, no kuriem neviens nav Helio iTV skatītāko kanālu sarakstā, vairs nav pieejami Helio piedāvājumā. 

Savukārt mobilo sakaru operatora Latvijas mobilais telefons (LMT) sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis informēja, ka NEPLP aizliegtie Krievijas televīzijas kanāli nav un nekad nav bijuši LMT mājas viedtelevīzijas piedāvājumā. 

LETA jau ziņoja, ka NEPLP aizliedza deviņu Krievijas telekanālu retranslāciju, jo viens no to patiesajiem labuma guvējiem ir Jurijs Kovaļčuks, kurš iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu. 

Padome aizliegusi izplatīt šīs programmas visā Latvijas teritorijā visos NEPLP uzraudzībā esošajos publiskajos elektroniskajos sakaru tīklos.

 

Top komentāri

par Baltcom
p
Es sen no šitiem krievu cūkām atbrīvojos, bet bija jācīnās.
Emma
E
Kāpēc kaut kādi 4 cilvēki izlemj.ko skatīties tūkstošiem?tā saucas demokrātija?
Pareizaisjautājums
P
Ar ko viens popkorns atšķirsies no otra popkorna?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas