Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aiztur astoņas personas par mēģinājumu izkrāpt ES fondu līdzekļus lauku attīstībai 2,5 miljonu eiro apmērā

Valsts policija sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru (EPPO) trešdien veikusi procesuālās darbības vairākās vietās Zemgales reģionā, kopumā aizturot astoņas personas un veicot vairākas kratīšanas kriminālprocesā, kas sākts aizdomās par mēģinājumu izkrāpt Eiropas Savienības fondu līdzekļus lauku attīstībai 2,5 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālprocesā ir aizdomas par vairākām fiktīvām iepirkumu procedūrām, un līdz šim izmeklēšanā iegūtā informācija norāda uz iespējamu iepriekšēju vienošanos starp vairākiem pasūtītājiem un būvuzņēmēju par jaunas infrastruktūras izbūvi par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Visām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētā statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana un policija patlaban plašākus komentārus nesniedz.

Patlaban plašākus komentārus aģentūrai LETA nevēlējās sniegt arī Latvijas pārstāvis Eiropas Prokuratūrā prokurors Gatis Doniks. Viņš gan apliecināja, ka projekti saistīti ar būvniecību.

Donikss norādīja, ka, runājot par iepirkumiem, EPPO strādā abos virzienos gan valsts sektorā, gan privātajā, taču pārsteigumu rada tas, ka privātajā sektorā noziegumi tiek izdarīti vairāk un nopietnāki, tikai līdz šim neviens uz to identificēšanu un atklāšanu nav fokusējies, un tur "valdot patvaļa."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas