Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizturēti iespējamie telefonkrāpnieki, policija lūdz atsaukties cietušos

Rīgas policisti pēdējo dienu laikā aizturējuši divus tā saucamos telefonkrāpniekus, abi krāpnieki aizturēti brīdī, kad ieradušies pēc naudas un policistiem izdevies atgūt 4300 latus, ko vīrieši izkrāpuši. Policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlos redzamajiem vīriešiem, kuri pārsvarā mēģinājuši apkrāpt krieviski runājošus sirmgalvjus, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Pagājušās nedēļas sākumā kādai 1936. gadā dzimušai sievietei uz viņa stacionāro tālruni piezvanīja kāds vīrietis, apgalvojot, ka viņas mazdēls ir notriecis cilvēku un nepieciešama nauda, lai mazdēlu neieliktu cietumā. Cietusī noticēja zvanītājam un piedāvāja samaksāt 1250 latu. Pēc brīža pie cietušās durvīm zvanīja kāds vīrietis un paņēma no viņas naudu, taču mirkli vēlāk Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki vīrieti aizturēja un atguva samaksāto naudu.

Aizturētais ir 1990. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš trīs reizes sodīts par mantiska rakstura noziegumiem. Šobrīd pret viņu sākts kriminālprocess par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un tiesa kā drošības līdzekli viņam ir piemērojusi apcietinājumu.

Pēc šīs aizturēšanas nedēļas garumā Kriminālpolicijas darbinieki novēroja, ka sirmgalvji vairs nesaņem krāpniekus zvanus, taču aizvakar 29. novembrī, krāpnieki atsāka uzdarboties – kāda 1935. gadā dzimusi sieviete saņēma analoģisku zvanu par mazdēlu, kurš notriecis cilvēku. Cietusī zvanītājam noticēja un piekrita samaksāt 3050 latu.

Uzreiz pēc tam, kad sieviete naudu bija samaksājusi Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki aizturēja vīrieti un atguva samaksāto naudu. Aizturētais ir dzimis 1976. gadā un agrāk jau četras reizes tiesāts, tai skaitā par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un dažādiem mantiskiem noziegumiem. Šodien tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam – policija lūgs tiesu apcietināt vīrieti.

Lai gan pārsvarā krāpnieki par saviem upuriem izvēlas krieviski runājošus sirmgalvjus, šobrīd ir vērojama tendence, ka zvanītāji reizēm mēģina apkrāpt arī latviski runājošos. Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki arī turpmāk aktīvi strādās, lai novērstu iespējamos krāpšanu gadījumus.

Tā kā ir pamatotas aizdomas, ka aizturētie vīrieši varētu būt veikuši krāpšanas, par kurām policijai vēl nav informācijas, izmeklētāji lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlos redzamo vīriešu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67208181, 22023961 vai 110. Tāpat policija aicina jauniešus pabrīdināt savus vecvecākus un uzrādīt arī viņiem iespējamo krāpnieku fotoattēlus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas