Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aknīstē jau trešo dienu notiek gruzdošas kūdras dzēšana

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Aknīstē jau trešo dienu turpina dzēst gruzdošu kūdru, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji turpinājuši dzēšanas darbus Aknīstes novadā - tur apmēram trīs hektāru platībā atsevišķās vietās gruzdēja kūdra. Ugunsgrēka dzēšanā vakar iesaistījusies arī pašvaldības traktortehnika, tomēr līdz ar tumsas iestāšanos darbi pārtraukti. Dzēšana turpināsies arī šodien.

Gribuste norādīja, ka ik nedēļu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz vairākiem izsaukumiem saistībā ar degošu sauso zāli, kas nereti izraisa arī meža zemsedzes un kūdras aizdegšanos. Tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un sausā zālē nenomest kādus gruzdošus priekšmetus, piemēram, cigarešu izsmēķus, jo tie var izraisīt plašus ugunsgrēkus, kuru dzēšanas darbi var ieilgt vairākas dienas.

Kopumā vakar VUGD saņēma 38 izsaukumus, no kuriem 22 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, savukārt trīs no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas