Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Akreditēti Latvijas jaunie vēstnieki ASV, Beļģijā, Baltkrievijā un Lietuvā

Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī ceturtdien pasniedzis akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas vēstniekam Beļģijā Andrim Razānam, vēstniekam Baltkrievijā Einaram Semanim, vēstniekam ASV Mārim Selgam un vēstniekam Lietuvā Indulim Bērziņam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Jaunais Latvijas vēstnieks Beļģijā Razāns darbu ārlietu dienestā sāka 1992. gadā. Viņš ir strādājis Latvijas vēstniecībā Zviedrijā, bijis vēstnieks ASV, Dānijā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Meksikā un Marokā. No 2010. līdz 2012. gadam Razāns bija Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks - politiskais direktors, savukārt no 1998. līdz 2000. gadam pildīja Valsts prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus. Šobrīd Razāns ir Ārlietu ministrijas Plānošanas grupas vadītājs.

Razānam ir maģistra grāds vēsturē, un viņš brīvi pārvalda angļu, krievu un zviedru valodu, kā arī runā vācu, dāņu, norvēģu un franču valodā, pavēstīja ĀM.

Savukārt jaunais Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einars Semanis darbu ārlietu dienestā sāka 1993.gadā kā Amerikas un Austrālijas valstu nodaļas vadītājs un turpmākajā karjerā ieņēma vairākus vadošus amatus, kā arī strādāja par padomnieku Latvijas vēstniecībās Ķīnā un ASV.

Semanis bijis Latvijas vēstnieks Ķīnā, Somijā, Polijā, kā arī Latvijas nerezidējošais vēstnieks Rumānijā, Bulgārijā, pie Svētā Krēsla un Neatkarīgajā Militārajā un Hospitālajā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordenī. Kopš 2015.gada Semanis bijis Latvijas vēstnieks Lietuvā.

Kā informēja ĀM, Semanis studējis Latvijas Universitātē, kur ieguva maģistra grādu filozofijā un socioloģijā, un Maskavas universitātē, kur ieguva filozofijas doktora zinātnisko grādu, kā arī papildinājis zināšanas Oslo universitātē un Londonas Ekonomikas un Politikas zinātnes skolā.

Savukārt jaunais Latvijas vēstnieks ASV Selga uzsāka darbu ĀM 1994. gadā. Viņš strādāja Plānošanas grupā. Savas diplomātiskās karjeras laikā Selga ieņēma dažādus amatus ministrijas centrālajā aparātā Rīgā, kā arī strādāja Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Dānijā un ASV. No 2008. līdz 2012.gadam Selga bija Latvijas vēstnieks Ēģiptē, savukārt no 2016.gada bijis Latvijas vēstnieks Ķīnā.

Jaunais Latvijas vēstnieks Lietuvā Bērziņš no 1999. līdz 2002. gadam bija ārlietu ministrs premjerministru Andra Šķēles un Andra Bērziņa valdībās, bet iepriekš ievēlēts un strādājis par Latvijas Augstākās Padomes, kā arī 5. un 6. Saeimas deputātu. Kopš 2003.gada Bērziņš bijis Latvijas vēstnieks Dānijā, Lielbritānijā un Austrijā, nerezidējošais vēstnieks Austrālijā, Jaunzēlandē, Šveicē, Lihtenšteinā un Slovākijā, kā arī ģenerālinspektors ĀM centrālajā aparātā. Pirms stāšanās jaunajā amatā Bērziņš bija Latvijas vēstnieks NATO.

LETA jau ziņoja, ka pagaidām nav zināms, kas amatā nomainīs Latvijas vēstnieku Azerbaidžānā Juri Maklakovu, vēstnieci Nīderlandē Ilzi Rūsi, vēstnieci Apvienotajos Arābu Emirātos Astru Kurmi un līdzšinējo vēstnieku Ķīnā Māri Selgu. Tāpat nav zināms, kurš būs Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Bērziņa vietā.

Top komentāri

Vēstnesis
V
Mazais prezidentiņš un lielie vēstnieki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas