Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Akreditēts jaunais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs

Ņujorkā Latvijas Republikas pastāvīgais pārstāvis Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO), ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Andrejs Pildegovičs iesniedza akreditācijas vēstuli ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam, portālam Diena.lv pavēstīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tikšanās laikā puses pārrunāja starptautiskās aktualitātes, kā arī Latvijas iesaisti organizācijas darbā.
Pildegovičs apliecināja Latvijas atbalstu daudzpusējai diplomātijai, kur ANO ir centrāla nozīme, cenšoties globālām problēmām rast globālus risinājumus. Vēstnieks pauda atbalstu ANO ģenerālsekretāra darbības prioritātēm – konfliktu novēršanai, ilgtspējīgas attīstības veicināšanai un ANO reformām. Uzsverot, ka Latvija stingri iestājas par starptautisko tiesību un demokrātisko vērtību ievērošanu, Pildegovičs aicināja ģenerālsekretāru veicināt konflikta Ukrainā noregulējumu un neaizmirst par iesaldētajām konfliktsituācijām Kalnu Karabahā, Pārdņestrā, Abhāzijā un Dienvidosetijā.

ANO ģenerālsekretārs augstu novērtēja Latvijas līdzšinējo aktīvo iesaisti ANO un citās starptautiskajās organizācijās un apliecināja vēstniekam vēlmi turpināt veiksmīgo sadarbību.  

Tikšanās noslēgumā Pildegovičs informēja par Latvijas simtgades atzīmēšanas pasākumiem, kā arī uzaicināja Gutērrešu vizītē uz Latviju.

Top komentāri

Mora
M
Cik liela alga bu seem glumeklim un kadas privelgijas tiks nodrosinatas uz nabadziba un pusbada, slimibas dzivojosas latviesu nacijas?? Kapec lidz sodienai, ipasi jau pirms saeimas velesanam, nav atcelts amoralais likums Par diplomatu izdienas pensijam, kuru izlobeja zagli, alkatigie komunisti Sandra Kalniete (esot AM amata) un Maris Riekstins (esos vinas pakalpins)? Vai vel ada ES valsti ir sads kroplis, amorals, kommunists izlobets likums Par diplomatu izdienas pensijam?
zvirbulēns
z
Šis nav kremļa ietekmes aģents? Izdienu pensijas diplomātiem, tas, patiesi, ir idiotisms kvadrātā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas