Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aktīvisti zibakcijā aicina palīdzēt dzīvniekiem

Pirmdien, 11. jūlijā, Latviešu strēlnieku laukumā notika starptautiska akcija dzīvnieku aizsardzībai Tu vari palīdzēt, ar kuru jaunieši – dzīvnieku aizsardzības organizāciju brīvprātīgie no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas – centās pievērst uzmanību ikviena cilvēka iespējām mazināt dzīvnieku ciešanas rūpnieciskajā lopkopībā, portālu Diena.lv informēja biedrības Dzīvnieku brīvība pārstāvji.

Neparastā zibakcija bija daļa no Eiropas Savienības programmas Erasmus+ finansētā projekta, kura ietvaros tiek izglītoti jaunieši un stiprināta sadarbība starp dzīvnieku aizsardzības organizācijām Baltijas jūras reģionā.

Zibakcijas dalībnieki kopīgi atklāja fotogrāfes Džoannas Makartūras lielformāta dzīvnieku fotogrāfijas, teica uzrunas par dzīvnieku aizstāvības darbu savās valstīs un aicināja ikvienu palīdzēt dzīvniekiem, samazinot gaļas un citu dzīvnieku produktu patēriņu.

"Eiropas Savienības dzīvnieku aizsardzības un labturības stratēģijā 2012.-2015. gadam ir konstatēts, ka dzīvnieku labturība Eiropas Savienībā ir nopietni apdraudēta, un patērētāju informēšana ir atzīta par vienu no efektīvākajiem veidiem, kā šo problēmu risināt,” min projekta vadītāja, biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Katrīna Krīgere. "Ikviena cilvēka spēkos ir palīdzēt dzīvniekiem, samazinot dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu savās ikdienas pārtikas izvēlēs."

Ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ atbalstu šobrīd Latvijā notiek apmācības 55 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas, kuri darbojas dzīvnieku aizsardzības organizācijās. Šīs apmācības jauniešiem dod iespēju apgūt jaunas zināšanas un prasmes aktīvai līdzdalībai sabiedrības informēšanas un likumu izstrādes procesos, kas saistīti ar dzīvnieku labturību un dzīvnieku produktu ražošanas procesa caurspīdīgumu. Projekta ietvaros tiek arī izstrādāta rokasgrāmata jauniešiem, kuri darbojas kā brīvprātīgie dzīvnieku aizstāvības organizācijās, un notiek virkne citu pasākumu, kas vērsti uz sadarbības stiprināšanu starp dzīvnieku aizstāvības organizācijām Baltijas jūras reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas