Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Alūksnē daudzdzīvokļu mājā notikusi propāna gāzes eksplozija (papildināts 10:25)

Vakar vakarā Alūksnē, kādas Torņa ielas piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, notikusi propāna gāzes eksplozija, kurā cietis viens cilvēks, savukārt no citiem tuvējiem dzīvokļiem evakuēti 33 cilvēki, jo mājā parādījušās plaisas.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, nav sprādzis gāzes balons, bet gan propāna gāze, kas ēkā tiek ievadīta pa gāzes vadiem no netālu esošā rezervuāra.

Sprādziena rezultātā visai kāpņutelpai izbiruši logu stikli un mājā parādījušās plaisas. Tūlīt pēc negadījuma ēkai drošības apsvērumu dēļ atslēgta gāzes padeve.

Cietušais 28 gadus vecais vīrietis nogādāts slimnīcā, bet no sprādzienā postītās kāpņutelpas dzīvokļiem evakuēti 33 cilvēki, kuriem pašvaldība nodrošinājusi iespēju pārlaist nakti tuvējās skolās. Cilvēkiem, kuru dzīvokļi izvietoti pārējās četrās ēkas kāpņutelpās, briesmas nedraud, secinājuši speciālisti.

Daudzdzīvokļu bloku mājai izkustējušies paneļi un kāpnes, to aģentūrai LETA, atsaucoties uz būvinženiera konstatēto, pastāstīja Alūksnes novada domes izpilddirektore Janīna Čugunova.

Viņa zināja teikt, ka pēc sprādziena ēkā iegājuši vienīgi glābēji, kuri evakuējuši cilvēkus un apsekojuši telpas, un pašvaldības būvinženieris, kurš apskatījis nama pirmo stāvu un konstatējis nopietnus mājas konstrukciju bojājumus, tai skaitā izkustējušos paneļus un kāpnes.

Ņemot vērā objekta bīstamību, ēka nekavējoties aizzīmogota, lai tajā neviens nevarētu iekļūt. Visu nakti pie nama dežūrējusi pašvaldības policija.

Šodien sprādzienā cietušo ēku apsekos eksperts, taču tas nebūs pašvaldības norīkots speciālists, piebilda Čugunova, pieļaujot, ka ekspertu uz objektu nosūtījusi Valsts policija, kas izmeklē notikušā apstākļus.

Pašvaldības izpilddirektore apstiprināja, ka pēc sprādziena notikuma vietā dzirdējusi nama iedzīvotājus sūdzamies par to, ka ēkā ik pa laikam bijusi jūtama gāzes smaka, par ko arī esot ziņots avārijas dienestam. Pašvaldības rīcībā gan šādas informācijas nebija, uzsvēra Čugunova.

Alūksnē sprādzienā cietušajā mājā kopumā ir 75 dzīvokļi, no tiem pašlaik iedzīvotājiem nav pieejami 15 dzīvokļi, kas atrodas tajā mājas ieejas daļā, kur vakar pirmā stāva dzīvoklī notika propāna gāzes eksplozija, aģentūrai LETA pastāstīja nama apsaimniekotāja pašvaldības SIA Alūksnes nami valdes loceklis Armands Musts.

Gāzes piegāde pašlaik ir atslēgta visai mājai.

Musts informēja, ka mājai ir organizēta koplietošanas gāze, ko nodrošina uzņēmums "Latvijas propāna gāze", arī tīklus apkalpo "Latvijas propāna gāze". Minētais uzņēmums līdz šim nebija ziņojis "Alūksnes namiem" par kādām problēmām saistībā ar gāzes apgādi, nav arī sniegti nekādi priekšlikumi. Apsaimniekošanas uzņēmums nebija saņēmis nekādas sūdzības par piegādes tīkliem kopējās telpās.

Sprādzienā cietušajā ēkā gāze tiek izmantota pavardam jeb gāzes plītij tajos dzīvokļos, kur iedzīvotāji izvēlējušies šādu risinājumu. Iedzīvotājiem bijusi iespēja arī atteikties no gāzes piegādes un izmantot elektrību ēdiena gatavošanai.

Ēka nav aprīkota ar detektoriem, kas ziņotu par gāzes noplūdi.

Apsaimniekotāja pārstāvis zināja teikt, ka sprādziens noticis dzīvoklī, par kuru izveidojies parāds, un lieta pašlaik atrodas piedziņas procesā.

Par dzīvoklī notikušo sprādzienu un tā iemesliem komentārus varēs sniegt vien izmeklētāji, sacīja Musts.

Pašlaik sprādzienā cietusī mājas daļa ir iekonservēta līdz brīdim, kad ieradīsies valsts institūciju izveidotā komisija. Par tālākajām darbībām atbildīga ir policija un prokuratūra, sacīja uzņēmuma Alūksnes nami valdes loceklis. Atbilstoši glābšanas dienesta lēmumam sprādzienā cietušajā mājas daļā netiek ielaists neviens iedzīvotājs.

Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas