Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Alūksnes novada domē gatavo varas maiņu

Alūksnes novada domē mēra Aivara Fomina (TP) vadītā koalīcija ir palikusi mazākumā, un domes priekšsēdis Dienai atzina, ka viņa nomaiņa amatā ir iespējama, ja opozīcija to vēlēsies. Pirmdien sarunās ar to vēl vadība mēģināja rast kompromisu, kas nav izdevies. Domes sēde plānota ceturtdien, tajā Sabiedrība citai politikai (SCP) un tās sabiedrotie varētu piedāvāt atteikties no vairāk nekā puses pagastu pārvaldnieku, ieceļot uz vairākiem pagastiem vienu domes izpilddirektora vietnieku.

Šo priekšlikumu vadība uzskata par neīstenojamu, bet domnieks Dzintars Adlers (_SCP_) to novērtēja kā racionālu, lai ietaupītu pašvaldības finansējumu. Domes vadības darbu viņš vērtēja kritiski, jo neesot skaidrības par novada attīstības plānu.

Alūksnes novadā ir 15 pagastu, no kuriem daži ar dažiem simtiem iedzīvotāju, tāpēc SCP piedāvā vienu pārvaldnieku iecelt uz 1500 iedzīvotājiem. Novada domē ir pārstāvēti septiņi politiskie spēki. Vēlēšanās visvairāk balsu ieguva SCP, kurai ir četras vietas, Tautas partijai - trīs, Zaļo un Zemnieku savienībai, TB/LNNK un LPP/LC - katrai divas, bet Jaunais laiks un Saskaņas centrs ir pārstāvēti ar vienu deputātu katrs. Koalīciju veido TP, ZZS un LPP/LC, kam kopā ir septiņas balsis, un tas ir par vienu mazāk nekā opozīcijai. Pret koalīciju nostājušies arī deputāti, kas iepriekš atbalstījuši tās lēmumus, piemēram, Ainārs Melderis (TB/LNNK). Viņam liela loma Alūksnes domes vadības maiņā bija arī iepriekšējā sasaukumā, kura laikā vara Alūksnē mainījās trīs reizes. A.Fomins un viņa vietnieks Laimonis Sīpols (LPP/LC) atzina - ja oponenti nobalso par izmaiņām pagastu pārvalžu vadībā, tam var sekot arī mēra un viņa vietnieka nomaiņa. Dz.Adlers sacīja, ka tā tiks rosināta, ja vadība nespēs parādīt, kā novads attīstīsies un kāds būs tā budžets. Viņš arī nevarēja nosaukt nākamo mēra kandidātu. SCP deputāti strādā nopietnās darbavietās, kuras nevēlas mainīt pret mēra krēslu. Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrs Edgars Zalāns (TP) nebija informēts par notiekošo Alūksnē, solot to komentēt tikai pēc iepazīšanās ar situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas